• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Iz godine u godinu Ulična trka Modriča raste: U subotu u gradu pod Majnom trče Kimani, Stamenković, Gutić, Mrkanović...

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Vikend pred nama donosi četvrto izdanje sad već tradicionalne atletske trke ulicama Modriče.

 Ulična trka Modriča Izvor: Promo/ARK Modriča/Antoniel Pavlis Photography

Lucija Kimani, Slađana Stamenković, Uroš Gutić i Belmin Mrkanović samo su neka od poznatih imena koja će se pojaviti ove subote od 19.30 na ulicama Modriče, kada je na programu 4. izdanje Ulične trka Modriča.

Iz godine u godinu ova atletska trka na deset i pet kilometara privlači sve više pažnje, o čemu govore i sama imena učesnika.

Start i cilj trke su u centru Modriče, na Trgu dr Milan Jelić. Trasa trke prolazi kroz naselja MZ Modriča 1 I MZ Modriča 3 I to sljedećom trasom: Trg dr Milan Jelić – Stepe Stepanovića – Berlinska – Kralja Petra – Moravska – pored Rafinerije ulja Modriča – Stepe Stepanovića – na kružnom toku trkači koji trče na deset kilometara skreću lijevo ka Berlinskoj ulici i trče još jedan krug, dok trkači koji trče pet kilometara nastavljaju pravo ka cilju.

Izvor: google maps

"Važno je napomenuti da će saobraćaj na pomenutoj trasi biti obustavljen u period od 19.30 do 20.30 časova. Organizatori ovom prilikom mole vozače da imaju strpljenja zbog izmjene režima saobraćaja u pomenutom terminu, te da poštuju instrukcije od policijskih službenika PS Modriča i redara-volontera koji će biti obilježeni sa narandžastim majicama", saopštio je organizator trke, Atletsko-rekreativni klub (ARK) Modriča.

U sklopu 4. Ulične trke Modriča po četvrti put se održava trka na deset kilometara, koja je ove godine premjerena od strane ovlaštenog AIMS mjerioca i sertifikovana od strane Svjetske atletike (World Athletics).

Po prvi put se održava trka na pet kilometara u dužini od 5304 metra.

"Na trci po prvi put dominiraju učesnici iz Modriče sa preko 50 prijavljenih učesnika. Najbolji na trci na deset kilometara podijeliće nagradni fond u iznosu od 1.000 KM, dok će pobjednici na trci na pet kilometara dobiti robne nagrade. Pored proglašenja najboljih u generalnom plasmanu, učesnici će se rangirati u starosnim kategorijama, te će biti nagrađeni najbrži Modričani", dodaju organizatori.

Izvor: Promo/Ulična trka Modriča

Prije trka za seniore, biće održane TROPIC dječije trke sa početkom u 17.30 časova, na kojima će učestvovati rekordan broj od preko 250 učesnika do uzrasta od jedanaest godina.

Učesnici TROPIC dječijih trka trčaće u šest uzrasnih kategorija. TROPIC dječije trke održavaju se po pod motom "važno je učestvovati", te su organizatori zajedno sa kompanijom TROPIC za sve učesnike obezbijedili učesničke medalje, kao I slatke poklone, a prijave za trku su besplatne.

"Organizatori mole sugrađane da podrže učesnike 4. Ulične trke Modriča, te da zajedno pošaljemo lijepu sliku iz našeg grada", naglasili su iz ARK Modriča.

Ulična trka Modriča sad već tradicionalno organizuje se povodom Vidovdana - dana Dana opštine Modriča, a Opština Modriča generalni je pokrovitelj ove atletske manifestacije.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC