• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Federer šokirao izjavom: Tenis mi nije potreban! Gledao Novaka na Vimbldonu pa se oglasio - "Tad je bolje da staneš..."

Autor Nebojša Marković

Rodžer Federer na ATP listi više ne postoji, a svi se pitaju koliko će još igrati tenis.

 Rodzer-Federer-o-Vimbldonu-i-kraju-karijere Izvor: Fonet/AP/Kirsty Wigglesworth

I dok je Novak Đoković primao pehar Vimbldona od Kejt Midlton, koja se s njim nije rukovala, Rodžer Federer je bio daleko od Centralnog terena u Londonu. U centru pažnje je bio Srbin, za kojeg je navijao i princ Džordž, sin princa Vilijama, ali sada je i Švajcarac ponovo u fokusu.

Prvo jer je poslije 25 godina obrisan sa ATP liste, ali i zato što je Federer dao intervju u kojem je govorio o pitanju svoje budućnosti u tenisu i samoj karijeri.

Federer je bio prisutan na Vimbldona tokom one prve nedjelje, kada je organizovana posebna svečanost zbog 100. godišnjice Centralnog terena. Tada je bio rame uz rame sa Đokovićem, koji mu se u međuvremenu približio sedmim vimbldonskim peharom (Rodžer ih u Londonu ima osam).

"Tenis je dio mene, ali nije cijeli moj identitet", počeo je Federer u kratkom razgovoru za holandski "Algemen Dagblad".

Svi se pitaju kada će se 40-godišnji Švajcarac vratiti na teren, a on se polako priprema i za život poslije teniske karijere.

"Znam da profesionalna karijera ne može da traje dovijeka i to je u redu. Ako više niste kompetitivni, onda je bolje da prestanete da igrate. Ne mislim da mi je potreban tenis", priznao je Švajcarac.

"Teniska rutina je nekada bila pretjerana. Najviše jer ste morali da sve to organizujete spram djece, takođe. Lijepo je sada imati pauzu od svega toga. Srećan sam zbog malih stvari, kao kada moj sin uradi nešto dobro ili moja ćerka dođe kući sa dobrom ocjenom."

Ipak, Švajcarac kaže da se i dalje osjeća kao igrač.

"Bio je jako čudan osjećaj za mene da ne igram na Vimbldonu ove godine i da ga gledam na TV-u", rekao je Federer koji planira da se na teren vrati ili tokom Lejver kupa u septembru, ili na ATP turniru u Bazelu.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC