• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Optužen za zlostavljanje više od 20 žena, a sada želi da se vrati na NFL terene

Autor Haris Krhalić

Da li će mu liga dozvoliti?

 Dešon Votson želi da se vrati američkom fudbalu Izvor: instagram/deshaunwatson

Čuveni igrač američkog fudbala, kvoterbek Klivlend Braunsa Dešon Votson (26) pojavio se ove subote na treningu ekipe u sklopu priprema za novu sezonu, mada još ne zna da li će i kada dobiti dozvolu da igra.

Dugogodišnja zvijezda Hjuston propustila je cijelu prošlu takmičarsku godinu nakon teških optužbi za seksualno zlostavljanje i uznemiravanje više od 20 maserki i terapeutkinja, koje su iznijele optužbe protiv njega dok je bio u Teksasu.

Iako on nikad nije osuđen zbog tih optužbi i iako su porote u dva teksaška okruga odbile da ga proglase krivim, uznemirujuća svjedočenja tih žena učinila su da američka javnost posmatra Votsona kao "se*sualnog predatora".

Prva optužba protiv njega objavljena je u martu 2021, kada se javila jedna maserka i optužila ga da je dodirivao vrhom penisa i da je tražio od nje da imaju se*s tokom tretmana kod kuće. Prema njenoj tvrdnji, odmah je prekinula terapiju i uplakana otišla. NFL igrač je demantovao te tvrdnje, riječima: "Nikad nijednu ženu nisam tretirao drugačije osim uz krajnje poštovanje".

Zbog teških optužbi je izgubio ugovore sa kompanijom "Nike" i "Beats by Dre"

Već narednog dana, takođe u martu 2021, objavljena je još jedna optužba na njegov račun, da je u ljeto 2020. došao potpuno go na tretman kod još jedne maserke u Hjustonijan hotelu i da je odbio da se obuče, tražeći od nje da ga masira po intimnim dijelovima tela. A, posebno je uznemirujuće svjedočenje 14. žene koja ga je prijavila zbog zlostavljanja. Ona je rekla da je došla na lokaciju koju je Votson obezbijedio, da je uveo u prostoriju i da je zaključao vrata za sobom. Poslije toga je navodno primorao da stavi ruku na njegov penis tokom masaže i rekao joj: "Neću da te tjeram da potpišemo ugovor o povjerljivosti, ali nikad ne govori o ovome".

"Poslije toga mi se javio na Instagramu krajem godine i ponašao se kao da se ništa nije dogodoilo", tvrdila je ona.

Izvor: Profimedia

Suočeni sa nizom sličnih slučajeva, Votson i njegov tim čekaju da NFL odredi njegovu sudbinu i da saopšti da li će mu biti dozvoljeno da igra i kada. On je minulog proljeća prešao u Klivlend i potpisao ugovor na pet godina, za iznos od čak 230 miliona dolara. Uz veliki kvalitet, ovaj kvoterbek je donio sa sobom i tako teške optužbe.

Možda će vas zanimati

Tagovi

NFL

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC