• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Delfini" se revanširali Crnoj Gori za startni poraz: Druga priča na kraju Svjetske lige - pobjeda Srbije za kraj!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Podmlađena reprezentacija Srbije trijumfom je okončala učešće na završnom turniru Svjetske lige.

 Srbija-pobijedila-Crnu-Goru-u-vaterpolu-na-Svjetskoj-ligi Izvor: MN PRESS

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobijedila je Crnu Goru 8:6 i zauzela peto mjesto na završnom turniru Svjetske lige, revanširavši se današnjem rivalu za ubjedljiv poraz u prvom kolu takmičenja. U meču proteklom u velikoj borbi, uz trenutke nervoze, "delfini" su igrali odlično u odbrani sve vrijeme, obojica golmana su odradili svoj dio posla, a sa igračem manje srpski tim je odlično reagovao.

Iako je škripalo u napadu, Srbija je uspjela da održi kontrolu i da trijumfom završi takmičenje na koje je otišla sa podmlađenim timom, bez osmorice nosilaca igre sa nedavnog Svjetskog prvenstva u Budimpešti.

"Dobre odbrane i loš igrač više su obilježili prvu četvrtinu u kojoj je Srbija stekla prednost golovima Milojevića i u samom finišu Lukića. Vučiniću je prilikom izvođenja peterca ispala lopta. Minuti krize su bili u drugoj četvrtini u kojoj naš tim ponovo nije uspijevao da realizuje igrača više. Crna Gora je to iskoristila i preko Matkovića i Spaića izjednačila. Prednost pred odmor je donio raspoloženi Vučinić", piše u izvještaju na sajtu Vaterpolo saveza Srbije.

"Isti igrač je sa dva pogotka, konačno sa igračem više, poslije odličnih asistencija bio najzaslužniji za prednost 5:2. Matković je uzvrazio sa dva gola, u prvom minutu posljednje četvrtine bilo je 5:4. Nije bilo nervoze u srpskom timu, Martinović je realizovao igrača više, zatim je Stojanović realizovao peterac. Tri gola su omogućili mirnu igru. I poslije gola Averke, odmah je Stojanović poslije asistencije Radulovića povisio na 8:5. Do kraja susreta se u strijelce upisao Vidović".

Potpuno zaslužen trijumf Srbije. Šteta što je u prvom kolu bez željenog otpora izgubljen meč sa Crnom Gorom. Poslije toga protiv Španije i Italije se nije moglo ništa više od poraza a dueli sa Australijom i Kanadom su sigurno dobijeni. Peto mjesto je, po prikazanom, realan plasman ovog sastava.

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC