• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šumaherov sin mora u penziju!? Daleko je od legendarnog oca, precrtan poslije sezone i po!

Autor Haris Krhalić

Mik Šumaher je ove sezone odvezao nekoliko dobrih trka i evidentno je da se popravio u odnosu na debitantsku godinu, ali to možda nije dovoljno da bude u Formuli 1 i naredne sezone. Makar kao jedan od dvojice vozača.

 Mik Šumaher bi mogao ostati bez ugovora Izvor: YouTube/Haas F1 Team

Mik Šumaher, sin legendarnog šampiona Formule 1 Mihaela Šumahera, ove sezone vozi bolje za Has nego što je to bilo u debitantskoj godini, međutim njegova budućnost u ovom sportu je pod znakom pitanja.

"Bild" prenosi da bi Šumaher već naredne sezone mogao da bude bez ugovora pošto Has nije siguran da će obnoviti saradnju. Šumaheru ističe dvogodišnja saradnja sa Hasom, a s obzirom na brojne transfere koje smo vidjeli i koji nas čekaju u Formuli 1, neće biti preveliko iznenađenje ako Mik postane "višak" usljed brojnih kritika.

Zato "Bild" prenosi da bi lako moglo da se dogodi da Mik Šumaher razmisli i o penzionisanju iz Formule 1, makar nakratko dok mu neko ne ponudi ugovor.

Mik Šumaher, nekadašnji šampion Formule 2, u svojoj prvoj sezoni u Formuli 1 nije osvojio niti jedan bod, dok u ovoj takmičarskoj godini ima 12 bodova - uz šesto mjesto u Austriji. Ipak, bilo je i nezgoda koje mu se stalno ponavljaju, poput one u Monte Karlu kada mu se bolid prepolovio.

Takođe, Šumahera ne razmatra ni Ferari, koji ima partnerski odnos sa Hasom.

Prethodno je Kevin Magnusen potpisao za Has do 2023. godine i sada se njemu traži kolega, a sve češće se može čuti da bi to mogao da bude Danijel Rikardo iz Meklarena.

Spominjalo se da bi Šumaher mogao na mjesto Sebastijana Fetela u Aston Martinu, međutim vlasnik Strol nije poslušao riječi četvorostrukog šampiona i već je angažovao iskusnog Fernanda Alonsa, što će tek pokrenuti velike transfere, pošto je već mladi Oskar Pijastri odbio da zamijeni Španca u Alpini.

To praktično ostavlja samo jednu mogućnost Šumaheru, a to je prelazak u Vilijams, što bi svakako bio korak unazad, ako se uzme u obzir kako oni izgledaju ove sezone.

Očekuje se da će Aleks Albon ostati u ekipi, a Šumaheru je opcija "penzija" ili borba sa Nikom de Vrisom za mjesto u Vilijamsu.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC