• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Serena se vratila pred 41. rođendan! Ovu pobjedu je čekala od Rolan Garosa - ipak nije kraj

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Velika teniska šampionka vratila se tenisu poslije dugog perioda i u Torontu ostvarila prvu pobjedu od Otvorenog prvenstva Francuske 2021.

 Serena Vilijams pobijedila poslije više od godinu dana Izvor: FoNet/AP/Christopher Katsarov/The Canadian Press

Slavna američka teniserka Serena Vilijams (40) ostvarila je pobjedu u singlu poslije 14 mjeseci. Ona je na turniru u Torontu pobijedila špansku igračicu Nuriju Parizas Dijaz 6:3, 6:4 i pokazala svima da ne odustaje od karijere.

Do ovog meča, posljednji Serenin uspjeh bio je trijumf na Rolan Garosu 2021, kada je stigla do četvrte runde i u njoj izgubila od Kazahstanke i aktuelne šampionke Vimbldona, Elene Ribakine. U narednom kolu Serenu čeka ili pobjednica Olimpijskih igara u Tokiju, Švajcarkinja Belinda Benčić ili Čehinja Tereza Martincova.

Možda će vas zanimati

U svakom slučaju, Serena igra drugi turnir ovog ljeta, jer je i u junu nastupala na Vimbldonu. Samim nastupom u Kanadi, ona je dokazala da je ostavila za sobom povredu zbog koje je propustila čak godinu dana, a publika u Torontu dočekala ju je ovacijama, kako tamošnja trostruka šampionka i zaslužuje. Vilijamsovoj je to bio prvi meč na tvrdoj podlozi od Australijan opena 2021.

Serena će 26. septembra proslaviti 41. rođendan i bez obzira na to koliko trajala, ostaće upamćena kao najdominantnija igračica u Open eri, jer je osvojila 23 grend slem titule. Ispred nje na "vječnoj listi" je samo Margaret Kort sa 24, ali pitanje je da li će Vilijamsova uspjeti da u petoj deceniji izjednači taj rekord.

Kao i svim teniserkama, i njoj turnir u Torontu služi kao zagrijavanje za glavni događaj - US open, koji će početi 29. avgusta - izvjesno bez Novaka Đokovića.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC