• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Osvojila Rolan Garos u kultnom dresu reprezentacije: FIFA ga zabranila, a Serena je oduvala rivalke u njemu! (FOTO)

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Prošlo je 20 godina, a ovaj dres se i dalje pamti. Ali malo ko pamti Serenu u njemu!

 Serena Vilijams u dresu Kameruna Izvor: Profimedia

Sada svi čekaju da vide da li će Iga Švjontek potvrditi svoju dominaciju i osvajanjem Rolan Garosa dodatno "pobjeći" na vrhu VTA liste, a prije tačno 20 godina titulu u Parizu osvojila je Serena Vilijams i to igrajući u zabranjenom fudbalskom dresu! 

Tada je Serena imala 20 godina, a svoj turnir je počela mečom sa Slovakinjom Martinom Suhom koji je dobila rutinski 6:3, 6:0. Takvu pobjedu su svi očekivali, ali ono što niko nije očekivao je da se Serena pojavi u fudbalskom dresu koji je tih dana bio zabranjen na Svjetskom prvenstvu u Japanu i Južnoj Koreji! 

Možda će vas zanimati

Serena je tada nosila opremu Pume, a u Parizu je jurila svoju drugu grend slem titulu. Na meč prvog kola je izašla ovako obučena: 

Samo nekoliko dana ranije fudbalska reprezentacija Kameruna je u takvim dresovima započela Mundijal, ali im je naloženo da promijene opremu jer taj dres nije ispunjavao određena pravila propisana od FIFA.

Ovo je načinilo dres kultnim, a i prije zabrane mnogima se izuzetno svidio. Među njima je bila i Serena, koja je izašla u kreaciji koja je jako podsjećala na dres Kameruna. A da neko ne bi pomislio da je to slučajnost, na grudima je stajao grb FS Kameruna! Uporedite Sereninu haljinu sa pomenutim dresom afričke selekcije:

"Sereni su nedostajali samo kostobrani", pisalo je u članku LA Tajmsa povodom ove kreacije, a Serena je sama rekla da je ideja za haljinu potekla od Kamerunaca:

"Kako uvijek nosim stvari bez rukava Puma je došla na ideju za haljinu inspirisanu Kamerunom, što je bilo jako uzbudljivo. Čitala sam jedan članak u kome piše da mi je Kamerun omiljeni tim. Mnogo ljudi voli Kamerun jer se oni bori i najbolja su afrička selekcija", navela je ona i otkrila da je čak tražila da nosi broj 26 na leđima, što su joj organizatori zabranili!

I drugi meč protiv Dejli Radenfri sa Madagaskara Serena je igrala u istoj odjeći, a onda je i Rolan Garos zabranio ovu odjevnu kombinaciju. Promijenila je Serena odjeću, ali je nastavila da dominira i na kraju je osvojila ovaj grend slem pobjedom nad Venus Vilijams u finalu. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC