• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Serena pobijedila poslije 14 mjeseci, pa objavila kraj karijere: Završava se dominacija legendarne teniserke!

Autor Haris Krhalić

Legendarna Amerikanka ima druge prioritete.

 Serena Vilijams najavila kraj karijere Izvor: Profimedia

Američka teniserka Serena Vilijams, jedna od najboljih igračica u istoriji ovog sporta, objavila je danas da završava igračku karijeru. Ona se nada da će ove sezone učestvovati na US Openu, ali je već sada jasno da poslije toga neće igrati na teniskim turnirima!

Šokantnu odluku Amerikanka je donijela nakon pobjede u Torontu, svoje prve u posljednjih 14 mjeseci, samo nekoliko nedjelja nakon što joj je prijetilo potpuno brisanje sa WTA liste. Pod tim pritiskom pojavila se na Vimbldonu, gdje stvari nisu išle glatko... Serena je poražena već u prvoj rundi, što je bio ogroman šok za cijeli teniski svijet!

"Ovo je najteža stvar koju sam mogla da zamislim. Ne želim da moja teniska karijera bude gotova, ali sa druge strane sam spremna za nešto novo. Nažalost, nisam bila spremna da osvojim Vimbldon ove godine i nisam sigurna da ću biti spremna za US Open. Želim da pokušam i biće zabavno", rekla je Serena.

Ovako je Serena izgledala pre 20 godina:

Kao jedan od razloga za odlazak u penziju Serena Vilijams je navela više slobodnog vremena koje će moći da provodi sa ćerkom Olimpijom (5), ali i želju da još jednom postane majka. Serena i njen suprug Aleksis žele još jedno dijete, što bi moglo da se dogodi već sljedeće godine.

Inače, tokom impresivne karijere Serena Vilijams osvojila je 23 grend slem titule, kao i još 14 u dublu i dvije u miksu. Prva na svijetu bila je i u singl i u dubl konkurenciji, a sve njene uspjehe teško je nabrojati. Kada se priča o najboljim teniserkama svih vremena, njoj su konkurencija samo Martina Navratilova i Štefi Graf.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC