• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prva medalja u istoriji Srbije i odmah epska nepravda: Dan kad je cijeli svijet vidio kako Amerikanac krade zlato

Autor Haris Krhalić

Ako pogledate vikipediju, pisaće da Milorad Čavić ima jednu medalju sa Olimpijskih igara, ali srebrnu. Piše to svuda, samo što za nas koji pamtimo to i nije baš u potpunosti tačno.

 Prije 14 godina Čavić pokraden na Olimpijskim igrama Izvor: MN PRESS

Na današnji dan prije 14 godina Srbija je pokradena, Milorad Čavić je pokraden! On je plivao u finalu trke na 100 metara delfin stilom, a iako je stigao prvi dobio je srebrnu medalju! 

On je prvi doplivao do cilja, ali je novi sistem koji je uveden za potrebe foto-finiša zlatnu medalju dodijelio Amerikancu Majklu Felpsu! 

Svi su prije trke očekivali da je Čavić jedan od rijetkih plivača koji može da poremeti planove Amerikanca i koji može da mu uzme zlatnu medalju, pošto je imao ubjedljivo najbolje vrijeme i u kvalifikacijama i u polufinalu. 

Taj svoj rezultat je drastićno popravio u finalu, ali je na kraju, iako je stigao prvi pisalo da je on isplivao tih 100 metara za 50,59 sekundi, dok je ispred Felpsovog imena stajalo 50,58!

Na kraju je Čavić osvojio svoju jedinu medalju na Olimpijskim igrama, bila je to prva medalja samostalne Srbije na Olimpijskim igrama, ali umjesto da bude zlatna, ona je bila srebrna. Kompanija Omega koja je osmislila sistem za finiš kasnije se pravdala, ali svi su vidjeli i svima je bilo jasno da je Amerikanac stigao drugi, a Srbin prvi. Ipak, za to što je najbrže isplivao dionicu od 100 metara Čavić je zaslužio srebro. 

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC