• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Da li će Đoković moći u SAD? US Open se oglasio!

Autor Haris Krhalić

Saopštenje je donijelo loše vijesti za osvajača Vimbldona.

 US Open se oglasio o uslovima za tenisere Izvor: Profimedia

Iako se još čeka definitivna potvrda, postaje sve jasnije da Novak Đoković neće igrati na US Openu od jer nije vakcinisan. Poznati američki turnir oglasio se u nedjelju i još jednom ponovio da će na sve biti primjenjeni zdravstveni i bezbjednosni protokoli. Drugim riječima, u SAD će moći da doputuju samo vakcinisani.

Prema saopštenju, pravilo o obaveznoj vakcinaciji odnosiće se samo za one koji dolaze iz inostranstva, dok će na turnir moći domaći stanovnici koji nisu primili vakcinu protiv kovida. Ova i sve druge formulacije samo još jednom nagovještavaju ono što je odavno izvjesno – da Novak Đoković neće igrati na grend slemu prije 2023. godine i eventualnog nastupa na Australijan openu u januaru. Posljednji meč odigrao je u finalu Vimbldona 10. jula i kako sada stoje stvari, dvomjesečnu pauzu prekinuće nastupajući na Dejvis kupu za Srbiju u septembru.

"Trenutno, svi koji imaju ulaznice za US Open neće morati da prinesu i dokaz da su vakcinisani da bi ušli na US Open. Međutim, ako dolazite iz inostranstva da biste bili na turniru, onda morate da budete vakcinisani prihvatljivom serijom vakcina protiv korone da biste doputovali u SAD (ovo se odnosi na sve koji nisu državljani SAD ili migranti", navedeno je u poruci organizatora.

Tako je još jednom nagovješteno ono što se praktično znalo od početka - da će Novak zbog odluke da se ne vakciniše biti spriječen da nastupi na drugom grend slem turniru ove godine, što će Rafael Nadal pokušati da iskoristi da mu u Americi ponovo odmakne na dvije titule više. Španac trenutno vodi 22:21 u grend slem peharima.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC