• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Meklaren "otpustio" Rikarda, zna se i gde nastavlja karijeru... I to nije kraj promjenama!

Autor Dragan Šutvić

Sljedeće sezone u Formuli 1 čeka nas mnogo promena. Već smo vidjeli nekoliko i to nije kraj...

 danijel rikardo napušta meklaren  Izvor: YouTube/McLaren/Screenshot

Ljetna pauza u Formuli 1 uvijek donese brojne promjene, a tako je bilo i ovoga puta pošto se transferi samo ređaju iz nedjelje u nedjelju. Danijel Rikardo i zvanično napušta Meklaren na kraju sezone, iako je harizmatični Australijanac mjesecima nazad uvjeravao da je u odnosima njega i tima sve u redu.

Međutim, Meklaren i Rikardo su se dogovorili da saradnju završe godinu dana prije isteka njegovog ugovora, pošto je učinak iskusnog vozača bio ispod svakog nivoa, odnosno gotovo da će se pamtiti samo pobjeda u Monci prošle sezone.

To nije bilo dovoljno da Danijela Rikarda zadrži u Meklarenu, posebno jer je gotovo svakog vikenda od njega bolji klupski kolega Lando Noris, tako da je britanski tim odlučio da napravi promjenu za narednu godinu i najvjerovatnije će im se pridružiti Oskar Pijastri.

U pitanju je mladi vozač, šampion Formule 2 iz prošle sezone, koji je navodno bio na pragu Alpine u kojoj ga je čekalo mjesto Fernanda Alonsa (otišao u Aston Martin umjesto Sebastijana Fetela), ali je na kraju Brazilac sve to demantovao.

Što se tiče Rikarda, najvjerovatnije će ga svakog trenutka promovisati Has, i to umjesto Mika Šumahera. Nisu zadovoljni u Hasu vožnjama nasljednika legendarnog šampiona Formule 1, dok se Kevin Magnusen pokazao nešto bolje, tako da se spremaju da ga otpuste na kraju sezone.

U tom slučaju postoje spekulacije da će Mik Šumaher preći u Alfa Tauri na mjesto Pjera Gaslija - koji će biti novi vozač Alpine, dok se čeka i promjena u Vilijamsu za koji će umjesto Latifija najvjerovatnije voziti Nik de Vris.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC