• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos u Partizanu: Mijailović izglasan za predsjednika van stadiona: Vraća u klub i Marka Nikolića: Pozvaću i Vučelića!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Ostoja Mijailović nastavio je Skupštinu Partizana...

 Ostoja Mijailović izabran za predsjednika SD Partizan Izvor: YouTube/Printscreen/VideonetRS

Nastavlja se haos na izboru za predsjednika JSD Partizan. Ostoja Mijailović napustio je sjednicu, delegatu nije dozvoljeno da uđe na Skupštinu, a sada se haos nastavlja.

Prvi čovjek KK Partizan odlučio je da nastavi Skupštinu i da organizuje sve u prostorijama teniskog kluba. Van stadiona je izabran za predsjednika, a u Upravnom odboru biće bivši trener fudbalera Marko Nikolić...

On je okupio predstavnike 13 klubova i u tamo je nastavio sjednicu. Okupio je 52 od 93 glasa i naglasio je da postoji kvorum i da će nastaviti sa radom po dnevnom redu. U isto vrijeme Milorad Vučelić je najavio da će u 20 časova organizovati konferenciju za medije.

"Lično sam im pokazao da sa nama imamo potpise 13 klubova, oni sjede sa nama u prostoriji, to su predstavnici klubova sa ovlašćenjima -  Atletski klub, vaterpolo klub, veslački klub, gimnastički klub, klizački i hokej klub, košarkaški klub, odbojkaški klub, ragbi klub, rvački klub, streljački klub, teniski klub, džudo klub i šahovski klub. Po broju glasova prisutnih imamo 52 od 93 glasa i imamo kvorum za rad i odlučivanje i u prostorijama Teniskog kluba Partizan ćemo nastaviti skupštinu po dnevnom redu po kojem je zakazana za današnji dan i radićemo po dnevnom redu", rekao je Mijailović.

Otkrio je i da pet i po godina nije održana Skupština JSD i da je ostao šokiran kada je to čuo.

"Javnost treba da zna da je posljednja Skupština održana 2017. godine. Po zakonu mora da se održava jednom godišnje, da bi se usvojili finansijski izvještaji. Ne znamo kako je to prolazilo i da sjednice nisu održavane. Nećemo dozvoliti da se nijedan klub ugasi, ni da jedan klub nema uslove da se takmiči. Neću navoditi kao primjer, ali mogu to sa ponosom da uradim, ovo je jedno od najtrofejnijih društava u Evropi, ali koje nije imalo Skupštinu najvišeg organa pet i po godina. Zašto nas nisu pustili? Zato što su ljudi ušli sa mnom, vidjeli su da dolaze 52 glasa, tražili su proceduralne greške", istakao je Mijailović.

Ispričao je i da će uskoro pozvati Milorada Vučelića i da će sa njm razgovarati.

"Pozvaću Vučelića, da sjednem sa njim, da vidim šta možemo zajedno da uradimo. Mi fudbalski klub ne stavljamo izvan naše organizacije. Ako meni date mandat, pozvaću ga na sastanak da pomognemo Partizanu. Nemam ništa protiv njih, nemam namjeru da vodim FK Partizan. Ja sam predsjednik košarkaškog kluba, napravili smo klub koji je jedan od najorganizovanijih, gradio sam ga šest godina i nisam lud da se vratim u klub koji duguje desetine miliona evra. Imaće moju pomoć za sve što je potrebno i podršku, kao i svi ovdje. Oni koji nas nisu pustili, zarađuju novac na drugi način, njima je to biznis, ali sam ja košarkaški klub gradio nezavisno i doveo dovde", jasan je Mijailović.

Ispričao je Mijailović i ko će biti članovi Upravnog odbora, prije nego što je došlo do glasanja.

"Kandidovao sam se za predsjednika, a za članove Upravnog odbora predlažem sljedeće: Đorđe Višacki, Andrea Arsović, Marka Nikolića bivšeg trenera FK Partizan koji je prihvatio kandidaturu na moj poziv, Željka Obradovića koji je takođe prihvatio, Filipa Filipovića, Predraga Mićića, Nedeljka Savića, Aleksandra Stankovića, Rajko Baltić, Ljubomir Grujić, Miloš Vidulović, Aleksandar Jakovljević, Branko Banović, Jovan Obradović i Ilija Dražić, to su članovi UO koje predlažem. Za zamjenika presjednika predlažem Đorđa Višackog", poslije toga održano je glasanje i svi su glasali ZA, pa je tako 52 glasa bilo za njih.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC