• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novakova "skrivena" poruka Federeru - evo koliko ga poštuje! Ovo mnogi nisu primijetili, a razlikuje Đokovića i Nadala!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković je još jednom pokazao veličinu i veoma pažljivo birao kako će da se oprosti od Rodžera Federera

 Novak Đoković poslao poruku Rodžeru Federeru Izvor: Profimedia

Novak Đoković ispratio je u petak Rodžera Federera u penziju emotivnom porukom na društvenim mrežama, punom poštovanja za tenisera koji mu je bio veliki protivnik i koga mnogi smatraju najvećim igračem u istoriji. Uz oproštajnu poruku, Nole je pažljivo izabrao fotografije na kojima je sa Švajcarcem van terena, u prijateljskim razgovorima i nakon mečeva u kojima je Rodžer pobjeđivao, a nijednom kada je Nole njega dobio. Na primjer, ubacio je i sliku poslije finala US opena 2007, u kojem je Rodžer pobijedio Srbina.

I na taj način Đoković je pokazao da je pažljiv i da nijednim gestom ne želi da umanji momenat protivnika.

"Rodžer, teško je vidjeti ovaj dan i prenijeti riječima sve što smo zajedno dijelili u ovom sportu. Više od decenije nevjerovatnih trenutaka i bitaka kojih treba da se sjećamo. Tvoja karijera postavila nivo šta znači izvrsnost i voditi se integritetom i ravnotežom. Čast mi je poznavati te na terenu i van njega, i što ću te poznavati još mnogo godina koje dolaze. Znam da će ovo novo poglavlje sadržati nevjerovatne stvari za tebe, Mirku, djecu, sve vaše voljene, a Rodžerovi fanovi još uvijek imaju mnogo čemu da se raduju. Od naše do vaše porodice, želimo vam mnogo radosti, zdravlja i blagostanja u budućnosti. Radujem se što ćemo proslaviti tvoja dostignuća i vidjeti se u Londonu", napisao je Đoković.

Sa druge strane, Rafael Nadal "kačio" je i fotografije potištenog Federera poslije njihovih velikih mečeva u kojima je Španac pobjeđivao.

Na primjer, poslije finala Vimbldona, omiljenog turnira Švajcarca, što je sigurno bio jedan od najtežih poraza u Rodžerovoj karijeri.

"Dragi Rodžer, moj prijatelju i rivalu. Volio bih da ovaj dan nikada nije došao. Ovo je tužan dan za mene i za sport širom svijeta. Bilo je zadovoljstvo, ali i čast i privilegija dijeliti sve ove godine sa tobom, proživljavajući pregršt sjajnih trenutaka na i van terena. Imaćemo još mnogo trenutaka koje ćemo zajedno dijeliti u budućnosti, postoje još mnoge stvari da uradimo zajedno, znamo to. Za sada, iskreno želim svu sreću tebi, tvojoj supruzi Mirki, tvojoj djeci i porodici i uživaj u onome što ti predstoji. Vidimo se u Londonu na Lejver kupu", napisao je Nadal.

Sljedeće nedjelje, Novak, Rafa i Rodžer, trojica najvećih u istoriji, ponovo će biti na istom mjestu i nastupiće na Lejver kupu, revijalnom turniru u Engleskoj, na kojem će Švajcarac okončati veliku karijeru. Biće to spektakl, od prvog do posljednjeg momenta posvećen upravo Rodžeru.

Pročitajte i ovo


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC