• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ivan Ljubičić otkrio detalje: Jedan poraz od Đokovića Federer nije mogao da preboli!

Autor Dragan Šutvić

Hrvatski trener i nekadašnji teniser ispričao detalje o velikoj pobjedi Novaka nad Rodžerom.

 federer nije mogao da preboli poraz od đokovića na vimblonu Izvor: Profimedia

Rodžer Federer će uskoro postati penzioner, a posljednji turnir koji će odigrati u karijeri biće mu egzibicija u Londonu. Na Lejver kupu će ljubitelji tenisa imati priliku da posljednji put vide na djelu "Veliku četvorku", pošto su učešće potvrdili i ostali velikani - Đoković, Nadal i Marej!

Upravo su oni tokom prethodne dvije decenije pisali istoriju tenisa, a neki od mečeva koje su odigrali postali su antologijski. Recimo, Federerova najveća pobjeda dogodila se protiv Nadala, dok je najteži poraz doživio od Novaka Đokovića koji ga je spektakularno ispratio u penziju! To je u izjavi otkrio Ivan Ljubičić, nekadašnji hrvatski teniser koji je kasnije bio trener Švajcarca.

Naravno, riječ je o meču na Vimbldonu 2019. godine, kada je Rodžer Federer propuštao meč lopte, a Đoković spektakularnim preokretom uspio da dođe do velike pobkede. Novak je osvojio turnir u Londonu te godine, a u narednim sezonama oborio je i Federerov rekord po broju grend slemova...

"Najveća pobjeda bila je nad Rafaelom Nadalom na Australijan openu 2017. godine. Za mene je to bila najvažnija pobjeda u istoriji tenisa. Sa druge strane, poraz od Đokovića na Vimbldonu 2019. godine nismo mogli da svarimo. Taj meč nam je nanio mnogo bola", istakao je hrvatski trener.

Nekadašnji teniser blisko je sarađivao sa Federerom tokom godina, a njih dvojica bili su odlični prijatelji i u igračkim danima. Zbog toga se za Ivana Ljubičića vjeruje da je teniser koji najbolje poznaje švajcarskog asa. "Za razliku od Samprasa, Federer nikada neće napustiti tenis", rekao je Ivan Ljubičić i tako oduševio Rodžerove fanove.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC