• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Banjaluka ima najboljeg karatistu na svijetu! Dujaković prvi na rang-listi: Osjećaj je izvanredan!

Autor Dragan Šutvić

Karatista banjalučke Energije je lider na svjetskoj rang-listi.

 pavle dujaković najbolji junior na svijetu Izvor: KK Energija/Promo

Banjaluka ima najboljeg karatistu svijeta – u kategoriji do 60 kilograma i u konkurenciji do 21 godine, prvi na svjetskoj rang-listi je član banjalučke Energije Pavle Dujaković!

Mladi karatista je tokom ove godine, kao član reprezentacije BiH, osvojio srebrnu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu, a zlatni je bio na šampionatu Balkana, što su rezultati koji su umnogome uticali na to da se na čelu prestižne liste.

"Ne znam šta bih rekao. Pomalo sam i šokiran, pozitivno naravno. Poslije Evropskog prvenstva sam bio na drugom mjestu, ali ovo je skroz druga priča kada si broj jedan na svijetu u svojoj kategoriji. Malo ljudi ima priliku da bude i u deset najboljih, a meni se desilo ovako nešto. Osjećaj je izvanredan. Iskreno očekivao sam da će se stanje na listi promijeniti tek poslije predstojećeg Svjetskog prvenstva", rekao je Dujaković za "Glas Srpske".

Pomenuto prvenstvo održava se u Turskoj, od 26. do 30. oktobra, a za medalje se boriti kadeti, juniori i takmičari ispod 21 godine.

"Od sredine ljeta nismo stajali sa treninzima. Odradili smo kvalifikacioni turnir u Modriči, Kup BiH i tu smo Luka Pejić, Mihajlo Stanić i ja ovjerili sebi vizu za to Svjetsko prvenstvo. Idemo tamo po što bolji rezultat. Sad imam i dodatnu obavezu, kao prvoplasirani na rang-listi. Ne mogu reći 'bitno je samo učestvovati', sad se moram dodatno potruditi da napravim nešto. Prvenstveno što je tako da su iste šanse da ispadnem u prvom kolu i da budem šampion, odlučivaće nijanse. Nadam se najboljem."

Boris Popović, trener Energije, "puca" od optimizma pred planetarnu karate smotru narednog mjeseca.

"Ovo je veliki uspjeh. Nema laži, nema prevare. Nikad niko iz Republike Srpske nije napravio ovako nešto. Pavle je bio i na 64. mjestu među seniorima, ali zbog nedostatka finansija nismo nastupili na nekoliko takmičenja i uslijedio je logičan pad. Sigurno je na predstojećem Svjetskom prvenstvu favorit", ističe Popović.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Boki

Bravo!

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC