• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak dobio rivala - čovjeka koji je srušio Federera usred Švajcarske: Svi pamte dvije senzacije, Španac sad hoće treću!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pablo Anduhar je u prošlosti znao da bude problem za favorite, pa tako i za Rodžera Federera i Dominika Tima. Sada će se treći put u karijeri sastati sa Novakom Đokovićem.

 Pablo Anduhar protivnik Novaka Đokovića u Tel Avivu Izvor: Profimedia

Dok je Novak Đoković trenirao na plaži u Tel Avivu, dobio je i prvog rivala na turniru u ovom izraelskom gradu na obali Sredozemnog mora. To će biti iskusni španski teniser Pablo Anduhar koji je u prvom kolu rutinski savladao Brazilca Tijaga Monteira. 

U prvom setu je bilo tijesno i 36-godišnji Španac je dobio taj dio igre tek poslije taj-brejka, ali potom je počistio svog rivala za konačnih 7:6, 6:1 i priliku da treći put u karijeri zaigra protiv najboljeg tenisera u istoriji. 

Možda će vas zanimati

Prvi put su se sastali davne 2007. godine na šljaci u Umagu i tada je Novak preslišao svog starijeg rivala sa 6:1, 6:3. Sljedeći duel desio se u Indijan Velsu 2012. godine kada se otišlo u tri seta, ali je Đoković bio bolji sa 6:0, 6:7, 6:2. 

Ovaj iskusni Španac u svojoj karijeri ima četiri osvojene ATP titule, a najbolji ranking mu je bio 2015. godine kada je bio 32. Trenutno je 115. na ATP listi, ali to ne znači da ne može da iznenadi. Pokazao je da je i te kako opasan prošle godine, kada je u paru sa Pedrom Martinezom stigao do polufinala Rolan Garosa u dublu, a takođe je u singlu te sezone napravio dvije senzacije.

U maju te godine je savladao Rodžera Federera usred Švajcarske, u drugom kolu Ženeve sa 6:4, 4:6, 6:4. Zatim je iste godine na Rolan Garosu i u singlu iznenadio, pa je u prvom kolu izbacio Dominika Tima poslije trilera u pet setova i to nakon što je gubio 2:0 - 4:6, 5:7, 6:3, 6:4, 6:4. 

Njegova karijera bi bila i mnogo bolja da u vrijeme najvećeg uzleta nije imao ogromne probleme sa laktom pa je tako od marta 2016. do aprila 2017. godine tri puta morao da operiše taj dio tijela. Sada će se u četvrtak sastati sa Novakom Đokovićem, a satnica još uvijek nije određena!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC