• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković zna kako će otići u penziju? Pričao o povredi koja je sve zabrinula, pa otkrio plan za zbogom tenisu!

Autor Dragan Šutvić

Novak Đoković ove sedmice nastupa na ATP turniru u Tel Avivu, a prije nego što u drugom kolu bude igrao protiv pobjednika meča Tijago Monteiro - Pablo Anduhar, govorio je o najaktuelnijoj temi u svijetu tenisa.

 đoković zna kako će otići u penziju Izvor: Profimedia

Novak Đoković je stigao u Izrael gdje ga ove sedmice očekuje učešće na prvom ATP takmičenju koje se boduje još od Rolan Garosa u junu! Poslije Vimbldona koji je osvojio, ali gdje je svejedno izgubio 2.000 bodova, kao i Lejver kupa, egzibicionog takmičenja prošlog vikenda, srpski teniser je na novom izazovu koje će mu pomoći da stigne Završnog mastersa u Torinu.

Očekuje ga turnir serije 250 u Tel Avivu gdje će biti apsolutni favorit za osvajanje trofeja. Ali prije početka takmičenja, Đoković je pričao kako bi volio da izgleda kraj njegove karijere, kao i kakva je situacija sa povredom zgloba koju je osjećao na Lejver kupu.

Možda će vas zanimati

Naravno, pitanje o njegovom odlasku u penziju se nametalo nakon što je Đoković u Londonu prisustvovao oproštaju Rodžera Federera od profesionalnog tenisa. Tada su i on i Rafael Nadal i Endi Marej, kao Federerovi najveći rivali, bili dio istog tima.

"Kada sam bio na terenu, mislio sam kako bi izgledalo za mene kada se ja budem opraštao. Volio bih da moji najveći rivali budu tu, jer je to bilo nešto posebno i dalo je dodatni značaj tom trenutku", počeo je Đoković u obraćanju medijima u Izraelu, otkrivši da mu se očito dopalo kako je Federer okončao karijeru.

Novak je pričao i o svojoj povredi zgloba šake, koji ga je spriječio da u nedjelju ostvari bolji nastup na Lejver kupu.

"U profesionalnom tenisu sam mnogo godina. Privilegovan sam da sam na najvišem nivou dugi niz godina. U posljednje vrijeme je bilo pomalo teško da održim fizičko i mentalno stanje na istom nivou. Ove godine sam propustio dva grend slema, nažalost. Povrede su iza mene, nadam se da će sve proći kako treba. Trenirao sam skoro dva sata i sve je bilo dobro. Osjećam se dobro i srećan sam da je ova mini povreda iza mene. Da kucnem u drvo, nadam se da će ostati tako."

Na kraju, na pitanje ko je njegov najveći rival, Đoković nije imao problem da kaže da to ipak nije Rodžer Federer.

"Oni su svi moji rivali, ko god stane ispred mene, želim da ga pobijedim. Ali što se tiče mog najvećeg rivala, to je sigurno Nadal. Nas dvojica imamo najviše grend slem titula. Svijet voli takva rivalstva."

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC