• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Đoković oduševio publiku u Tel Avivu: Od Vimbldona nije igrao - morao je da se zahvali!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Nakon osvajanja Vimbldona ovo je bio Novakov prvi meč na ATP turnirima.

 Novak-Djokovic-pobedio-u-Tel-Avivu-izjava. Izvor: MONDO/Uroš Arsić

Najbolji srpski sportista Novak Đoković vratio se na ATP turnire i odmah pokazao snagu. Iskusni Pablo Anduhar (36) mogao je samo da gleda kako Novak Đoković rutinski stiže do treće runde Tel Aviva, a trenutno sedmi teniser svijeta protivniku je prepustio tri gema - 6:0, 6:3.

Bila je to impresivna igra tenisera koji skoro tri mjeseca nije odigranio nijedan profesionalni meč. Jasno, Novaku su nedostajali turniri pa je odmah želio da pokaže snagu, a njegovim navijačima posebno je drago što se vidjelo da je povreda zgloba na ruci koja ga je kratko mučila u Londonu prošlost. Danas je djelovao fantastično, pa možemo pretpostaviti da je to sanirano. Ipak, nije pričao o povredi, jer je nakon meča govorio koliko mu je tenis nedostajao! Prvo je pohvalio publiku u Tel Avivu...

"Šalom, Tel Aviv. Bilo je veoma dobro. Fantastična atmosfera ovdje večeras, hvala što ste došli. Volim ovaj teren, veoma je intimno i publika je glasna. Srećan sam što sam ovdje i igram pred vama, hvala na podršci", rekao je Novak Đoković na početku i "izvukao" aplauze domaće publike u Izraelu.

A zatim progovorio i o meču protiv čovjeka sa kojim nije igrao nijednom u posljednjih 10 godina. Anduhara je dva puta savladao na početku karijere, a na treći okršaj čekali su od jeseni 2012. godine! I Novak Đoković je u taj treći meč ušao furiozno, kao da želi što prije da se domogne okršaja sa prijateljem Vasekom Pospišilom. "Prvi meč je počeo savršeno za mene, osvojio sam sedam gemova u nizu. Osmi je bio onaj od 15 minuta, jedan od najdužih u mom životu, a igrao sam ih mnogo. Sve čestitke Pablu na borbi. U drugom setu je bilo neizvjesno, ali sam uspio da ostanem čvrst i fokusiran. Veoma sam srećan i nadam se da ću nastaviti ovako i sutra. Uvijek želite da osvojite sve gemove, ali nekad je opasno kad osvojite sve gemove jer ne možete bolje od toga, a protivnik može. Drago mi je što sam uspio da zadržim servis početkom drugog seta, tad je igrao izvanredne poene i svidio mi se taj izazov. Nedostajao mi je tenis jer nisam igrao mjesecima", zaključio je Novak Đoković.

Podsjećamo, njegov posljednji zvaničan meč na ATP turu bilo je finale Vimbldona protiv Nika Kirjosa u prvoj polovini jula, a od tada je igrao samo na egzibiciji u Visokom gdje su se otvarali teniski tereni i u Londonu gdje je sa Lejver kupa u penziju ispratio Rodžera Federera. Na oproštaju jednog od najvećih rivala odigrao je dva singl i jedan dubl meč, a to mu je bilo zagrijavanje za Tel Aviv, Nur Sultan, Pariz i Torino.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC