• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Spektakl - Novak Đoković učestvuje na novom turniru: Igraće u tandemu s teniserkom, ali ATP mu neće dati bodove!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novaka Đokovića krajem decembra očekuje nastup na turniru u Dubaiju koji će mu poslužiti u sklopu priprema za 2023. godinu i novu sezonu.

 Novak-Djokovic-ucestvuje-na-egzibiciji-u-Dubaiju Izvor: Profimedia

Novak Đoković se ove nedjelje napokon vratio takmičarskom tenisu, po prvi put od osvajanja Vimbldona, pošto je u 2. kolu ATP turnira u Tel Avivu ostvario ubjedljivu pobjedu. To je prvi turnir Đokovića nakon egzibicije u Londonu na Lejver kupu i oproštaju Rodžera Federera, a ove godine mu se smiješi još jedno slično takmičenje.

Nakon što bude učestvovao u Tel Avivu, a onda i najvjerovatnije u Astani, Parizu i Završnom mastersu u Torinu, Novak Đoković će biti dio spektakla u Dubaiju u okviru priprema za novu sezonu, na krajnje neobičnom turniru, saopštili su organizatori!

Dubai će od 19. do 24. decembra 2022. godine biti domaćin "Svjetske teniske lige", egzibicionog turnira na kom će učestvovati najbolji teniseri i teniserke svijeta. Tamo će se pojaviti ukupno 16 takmičara, koji će žrijebom 1. novembra biti podijeljeni u četiri ekipe sa po četiri tenisera i teniserke.

Uz Đokovića, najavljen je dolazak finaliste Vimbldona Nika Kirjosa, kao i bivšeg svjetskog broja dva, Aleksandera Zvereva. Kod dama, već se zna da će učestvovati najbolja teniserka svijeta Iga Švjontek, nekada prva igračica svijeta Simona Halep, kao i šampionka Vimbldona Elena Ribakina.

Timovi će odigrati mečeve u grupnoj fazi svako protiv svakog, a onda će dva najbolja tima odmjeriti snage posljednjeg dana u velikom finalu. Igraće se po sistemu na dva dobijena seta, s tim što će odlučujući treći biti igran do 10 poena, kao na nedavnom Lejver kupu. Mečevi će se igrati u singlu i miks dublu, pa bismo Đokovića mogli da vidimo u tandemu sa nekom od koleginica.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC