• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

 Đoković poslije drame i šou programa do polufinala!
 Đoković poslije drame i šou programa do polufinala!

Đoković poslije drame i šou programa do polufinala!

Možda će vas zanimati

Možda će vas zanimati

Novak Đoković slavio u četvrtfinalu Tel Aviva.

 Đoković poslije drame i šou programa do polufinala!  Izvor: Profimedia

Novak Đoković pobijedio je Vaseka Pospišila u četvrtfinalu turnira u Tel Avivu - 7:6 (7:5), 6:3. Za razliku od starta i ubjedljive pobjede protiv Pabla Anduhara, ovog puta morao je da se pomuči za uspjeh. Na kraju je u tome uspio i to protiv dobrog prijatelja i čovjeka sa kojim je osnovao PTPA, savez tenisera koji se bori za prava igrača na turu. Na kraju je Kanađanin bio taj koji mu je čestitao na pobjedi i to u momentima dok je jedva mogao da stoji na nogama, vidno premoren, jer je igrao i kvalifikacije.

Za finale igraće Srbina sa ruskim predstavnikom Romanom Safijulinom, a interesantno je da je Rus prije ovog meča rekao da mu je "Novak idol i da ga mnogo poštuje". Što se samog duela tiče, viđena je prava drama u prvom setu, a onda je u drugom mogao Nole sve da završi mnogo ranije, pošto je vodio sa 3:0, ali se opustio i onda malo zakomplikovao situaciju.

Svakako, ono o čemu će se posebno pričati posle okršaja su dvije stvari. Prva pred posljednji gem u meču, kada je Novak zaboravio da nije neparni gem i sjeo je na svoju stolicu. Čak je i skupljačima loptica počeo da objašnjava gdje želi loptice. Sudija je morao da se umiješa i da ga ispravi, pa je onda i sam sebi počeo da se smije. Druga situacija dogodila se poslije meča kada je dao reket dječaku i rasplakao ga.

17:38

NOVAK ODUŠEVIO NAVIJAČA

Novak je posle meča dao reket dečaku i tako ga oduševio. Klinac nije mogao da zadrži emocije, počeo je da plače...

Izvor: Sportklub/Printscreen

17:17

POBEDA!

Gotovo je, Novak je pobedio  - 7:6 (7:5), 6:3. Na kraju susreta je Pospišil imao problem, nije mogao da stoji na nogama.

Zaboravnost pred gem je malo uticala na Novaka, pa je tak izgubio prva dva poena u gemu. Uspeo je da se "resetuje", pa je završio posao.

17:13

KAD SE NOVAK ZBUNI...

Novak je posle osmog gema seo na stolicu i još je počeo skupljačima loptica da objašnjava gde da mu daju loptice. Oni su bili zbunjeni. Sve dok ga sudija nije podsetio da nije neparan gem i da nije promena strana. Da treba da servira. Počeo je da se smeje sam sebi i otišao je da servira.

17:11

5:3 - BREJK!

Brejk! Novak je bilzu pobede - 5:3!

Pred početak gema Pospšil je napravio nešto dužu pauzu. Pokazao je da ne može da diše i da se muči da dođe do vazduha. Strpljivo je Novak sačekao da se njegov prijatelj vrat, a onda je u više navrata udarao lopticu iz sve snage. Jasno je bilo da se muči sa energijom i da hoće da završi poene što pre. Znao je to i Novak, pa je radio sve da produži poene i da ga dodatno umori. Čekao je tako i dočekao svoju šansu za brejk i došao je na korak do pobede.

17:00

4:3 - NOVAK PREKIDA LOŠ NIZ!

Novak je konačno osvojio gem. Posle tri uzastopna izgubljena, dobio je sedmi, pa sada vodi - 4:3!

16:57

3:3 - IZJEDNAČENJE!

Vratio se Pospišil u meč u potpunosti. Sada je izjednačio i opet je u igri - 3:3.

16:52

TU JE I VLADIMIR IVIĆ

Podršku sa tribina Novaku pruža srpski trener Vladimir Ivić, šef struke Makabija iz Tel Aviva.

Izvor: MN PRESS

16:51

3:2 - BREJK KANAĐANINA!

Vraća se Kanađanin u set, napravio je brejk i smanjio - 3:2.

Novak se opet nervirao, dobio je reket koji je poslao na španovanje i onda ga je zamenio. Ponovo je zamenio reket, a tom prilikom je gledao ka Ivaniševiću, vidno nervozan zbog toga.

Izvor: Eurosport/Screenshot

16:45

3:1 - PRVI GEM ZA POSPIŠILA

Vasek je osvojio svoj prvi gem u drugom setu - 3:1.

16:41

3:0 - POTVRDA BREJKA!

Đoković je potvrdio brejk, izgubio je sam ojedan poen i to kakav . Pospišić je stigao da vrati lopticu iz nemoguće pozicije, čak je i Novaka oduševio. Ubrzo posle toga je Đoković završio gem.

16:37

2:0 - BREJK! KONAČNO!

Novak je konačno došao do prve brejk lopte na meču i iskoristio je. Poveo je sa 2:0 u drugom setu. Uspeo je da slomi otpor rivala.

16:32

1:0 - NOVAK SE IZVUKAO!

Novak je uspeo da se izvuče i da spasi prvu brejk loptu na meču. Pospišil je imao šansu (30:40), ali je Đoković uzvratio i uspeo da dođe do prvog gema u drugom setu - 1:0.

16:23

7:6 - ĐOKOVIĆ VODI!

Đoković je osvojio prvi set, dobio je taj brejk - 7:6 (7:5). Prvi set trajao je 59 minuta!

Krenuo je Novak silovito, osvojio je prva četiri poena i to je bio savršen start (4:0). Kanađanin je zatim uzvratio i vratio se u igru (5:4). Imao je Novak dva servisa i priliku da završi posao. Nije dobro krenulo, pošto je Vasek izjednačio (5:5). Usledio je duži poen, jedan udarac Novaka zamalo je završio u mreži, ali je Pospišil onda poslao forhend daleko u aut (6:5). Đoković je uspeo da napravi brejk i da uzme set - 7:5!

Izvor: FoNet/AP Photo/Ariel Schalit

16:12

6:6 - TAJ-BREJK!

Pitanje osvajača prvog seta rešiće taj-brejk. Novak je uzeo gem, sada je 6:6!

16:09

5:6 - POSPIŠIL OBEZBEDIO TAJ-BREJK

Pospišil se nije dao. Osvojio je novi gem na svoj servis i obezbedio taj-brejk. Skinuo je pritisak sa sebe i sada će napasti Novaka sigurno. Đoković mora da osvoji gem...

16:07

5:5 - IZJEDNAČENJE

Novo izjednačenje. Đoković je rutinski osvojio gem na svoj servis, sada je 5:5! Uz jedan zaista spektakularan poen.

16:04

NOVAK POSLAO REKET NA ŠPANOVANJE!

Pred početak 10. gema Novak je jedan reket bacio Goranu Ivaniševiću i tražio je da se odnese na španovanje. Izgleda da postoji neki problem sa žicama koji je Srbin primetio.

16:02

4:5 - NOVAKOV PROBLEM - REKET!

Nije zglob, već reket! Gestikulacija koju je Đoković uputio Ivaniševiću i svojoj loži bila je u vezi reketa. Ne može da pronađe pravi reket, pa je tako usred devetog gema otišao do stolice i promenio reket. Još jednom... Nije to pomoglo za sjajne servise Pospišila koji vodi - 4:5!

15:59

4:4 - NOVAK SA NULOM

Izgleda da je sa zglobom sve u redu, barem ako je sudeći po osmom gemu. Bez izgubljenog poena je Đoković uzeo gem (4:4).

15:56

NOVAK ZABRINUO SVE

Posle izgubljenog sedmog gema Novak je zabrinuo sve. Dok je šetao ka stolici gledao je ka svojoj loži i Goranu Ivaniševiću i pokazivao je reketom ka ruci. S obzirom da je imao probleme sa zglobom, prva asocijacija je da ga ponovo muči ta povreda... Ostaje da se vidi da li je to u pitanju ili je nešto drugo gestikulirao.

15:55

3:4 - KANAĐANIN SE IZVUKAO

Dobio je Novak šta je hteo, Vasek se mučio sa prvim servisom, nije uspevao da ga pronađe, Đoković je u nekoliko navrata došao do izjednačenja (40:40), ali ne i do brejk šansi - 3:4.

15:46

3:3 - EKSPRES!

Novak podiže nivo igre, ekspresno je osvojio šesti gem i pokazao da želi da zapreti protivniku i da uzme set što pre.

Izvor: Profimedia

15:43

2:3 - KONAČNO POENI, ALI NE I BREJK

Novak je uspeo konačno da osvoji poene na servis protivnika, uzeo je dva poena, ali nije došao do brejk šanse - 2:3.

15:37

2:2 - NOVAK OSVAJA GEM

Uzeo je Novak još jedan gem na svoj servis. Malo sigurnije nego prvi, za sada Pospišil igra veoma dobro.

15:33

1:2 - NOVAK BEZ POENA

Dva gema Pospišila, oba osvojena sa nulom. Novak nije uzeo ni poen protivniku na servisu na startu meča. Moraće to da popravi u nastavku.

15:29

1:1 - GEM ZA NOVAKA

Nije Novak osvojio gem tako ubedljivo kao Vasek, ali je izjednačio - 1:1. Gem je završio na veoma lep način, lobom. Doduše Pospišil je imao lopticu na mreži, procenio je da će ići u aut, prevario se. Završila je loptica na liniji.

15:26

0:1 - SIGURAN POČETAK POSPIŠILA

Vasek je dobio podbacivanje novčića i prvi je izabrao da servira. Rutinski je osvojio svoj prvi gem.

15:24

NOVAKOVIH PET POBEDA

Đoković i Pospišil odigrali su pet mečeva do sada. Svih pet puta slavio je Srbin. Kanađanin nije uspeo da osvoji nijedan set u dosadašnjim okršajima.

Izvor: MN PRESS

15:22

MEČ KASNI

Duel Novaka i Vaseka trebalo je da počne još oko 14.30, ali se to nije dogodilo zbog meča između Konstanta Lestijena i Maksima Krisija. Francuz je posle skoro dva i po sata slomio otpor Amerikanca (6:7, 6:3, 7:6), pa je posle toga Roman Šafulin bio ubedljiv protiv Artura Rindereha (6:4, 6:1). Upravo će Roman za plasman u finale igrati sa boljim iz meča Novaka i Vaseka.

15:20

DOBRO DOŠLI

Dobro došli u MONDO lajv. Budite uz nas i pratite dešavanja iz Tel Aviva.

UKRATKO

  • Đoković igra protiv Pospišila
  • Četvrtfinale turnira u Izraelu
učitaj još +

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije