• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ŽRK Borac ponovo na evro-sceni! U "Boriku" dva puta sa Kipranima: Da budemo dobri domaćini, ali i ispišemo istoriju!

Autor Dragan Šutvić

Ženski rukometni klub Borac pokušaće da eliminiše predstavnika Kipra i napravi iskorak na inostranoj sceni.

 zrkpres.JPG Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Pred rukometašicama Borca su nove evropske obaveze!

Crveno-plave sedmi put izlaze na internacionalnu scenu, a rival će im, u drugom kolu EHF kupa, biti kiparska ekipa Sajvju Divelopers Latsija.

Možda će vas zanimati

Oba meča biće odigrana u dvorani "Borik" u Banjaluci – prvi je zakazan za petak od 19.00 časova, a drugi u nedjelju od 17.00 časova, uz direktan prenos ovog meča na RTRS.

"Kiprani su juče sletjeli u Zagreb, sa malim kašnjenjem, oko 15.30 časova. Dovezli smo ih sinoć autobusom do hotela gdje su smješteni. Malo smo sad prošli kroz grad, oni su se oduševili, uspio sam već neke stvari da im pokažem. Osim ovog sportskog dijela, trudićemo se da budemo dobri domaćini, da pokažemo naš grad, da se pokažemo u najboljem svjetlu. Angažovali smo i turističkog vodiča za subotu, da našim gostima pokaže grad. To je valjda i poenta svih ovih dešavanja, da se nekad neko vrati u naš grad i da se lijepo osjeća", rekao je, na konferenciji za novinare, direktor banjalučkog kluba Darko Savić, napomenuvši da Borac predstojeća dva duela dočekuje u dobrom raspoloženju.

"Mogu da kažem da su djevojke vrijedno trenirale. Vratili smo se u dvoranu 'Borik' ove sedmice, tako da ćemo, hvala Bogu, imati i dosta treninga i spremno će ekipa dočekati sutrašnji meč. Nadam se da će sportska Banjaluka doći da nas podrži. Naše djevojke i naš klub uvijek su bili uz sve ostale klubove, pogotovo one koji nose ime Borac. Nadam da će nam sutra i drugi klubovi pomoći da ispunimo tribine i da pred punom dvoranom djevojke daju svoj maksimum, da probamo da napravimo istorijski rezultat i da se po prvi put u istoriji Ženski rukometni klub Borac plasira u treće kolo EHF kupa. Nadam se da ćemo ovu priliku iskoristiti i da će sve biti kako treba", ističe Savić.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Trener Latsije Konstantinos Konstantinu zahvalio se, prije svega, Borcu na dobrodošlici.

"Sve je perfektno od prvog trenutka kad smo došli i hvala vam na tome. Grad je lijep i miran. Želimo, takođe, da poželimo sreću vašem timu. Trudili smo se da prikupimo što je moguće više podataka i da analiziramo Borac. Pogledali smo neke dijelove utakmica iz prošle sezone, u kojima je ekipa dobro izgledala. Borac mnogo trči, ekipa je jaka, ali mi ćemo se svakako truditi da damo najbolje od sebe. Vjerujemo u dobar rezultat u prvoj utakmici kako bismo napravili obećavajuću podlogu pred revanš. Imamo par igračica u timu koje su povrijeđene, ali to nije izgovor. Poveli smo neke mlade igračice, što je veoma važno za njih, da dobiju određenu minutažu i iskustvo."

Jedna od najvažnijih uzdanica kiparske ekipe je 27-godišnja Marilena Solea.

"Drago nam je što smo ovdje, što učestvujemo u ovom takmičenju. Naša ekipa nastoji da igra na profesionalnom nivou, iako nismo profesionalci. Radujemo se prilici da predstavljamo našu državu u ovom takmičenju", istakla je Solea.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Kapiten Borca Jovana Novaković vjeruje da je predstavnik Kipra ekipa kojoj može da se parira i da će Borac uspjeti da preskoči ovu prepreku.

"Atmosfera među djevojkama je odlična i nadamo se da ćemo ovaj dio posla odraditi kako treba i proći u treće kolo EHF kupa i da će nam to dati dodatno samopouzdanje u nastavku Premijer lige BiH", rekla je Novaković, istakavši da u Borcu raspolažu samo jednim snimkom utakmica predstojećeg rivala.

"Gledali smo završnicu Kupa, ali je jako je loš snimak, tako da ne možemo na osnovu jedne utakmice procijeniti kakva je to ekipa. Ne znamo u kakvom su stanju trenutno. Spremali smo se na osnovu te utakmice, igraćemo svoju igru, potrudićemo se da nametnemo svoj ritam i odvedemo meč u svoju korist. Igraćemo od prvog minuta svoje, dok ne osjetimo ekipu kakva je. Naravno, tu je i druga utakmica, šta god da se desi, ići ćemo da pobijedimo u obje utakmice."

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Mnogo znači, navodi Novaković, povratak u dvoranu "Borik", gdje Borac dobrim dijelom priprema nije mogao da trenira zbog zauzetosti iste.

"Nismo imali redovne treninge. I što smo imali, trajalo je po sat vremena. Naravno da je najljepše igrati u 'Boriku' i nadamo se će biti dvorana biti poprilično puna, te bih ovom prilikom pozvala publiku da dođu da nas podrže i budu nam vjetar u leđa."

Predstavnicima medija obratio se i predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević, koji je Kipranima poželio dobrodošlicu, te uručio prigodne poklone.

"Banjaluka je grad rukometa, imamo Borac koji je bio šampion Evrope i koji je trenutni prvak BiH, imamo Žennski rukometni klub Borac koji se vratio na stare grane. Nadam se da ćemo biti dobri domaćini, ali da ćemo i pobijediti. Bez ljutnje, ostaćemo prijatelji, ali vjerujem u naš Borac, vjerujem u naše djevojke", rekao je Umičević, ujedno i tehnički direktor Fabrike obuće Bema, sa kojom je Borac obnovio sponzorski ugovor.

Izvor: MONDO/Dragan Šutvić

Nastupi Borca na evropskoj sceni

Biće ovo, rekli smo, sedmi nastup Borca u evropskim kupovima, a samo jednom su "osice" uspjele da eliminišu nekog rivala.

Desilo se to 2008. godine, kada su u prvom kolu EHF kupa savladale Garadag Baku, dok je u dvomeču drugog kola nepremostiva prepreka bio Randers.

Borac je na evropskoj sceni debitovao 2004. godine, kada je u drugom kolu Kupa pobjednika kupova poražen od Vacija, dok je dvije godine kasnije u trećoj rundi Čelendž kupa morao da čestita Merinjaku.

U jesen 2007. godine, tadašnja ekipa Borca poražena je u drugom kolu EHF kupa od Kvintusa, dok je 2012. godine u istoj fazi neprelazna prepreka bio Tim Tvis Holstebro.

Sa evropske scene Borac je odsustvovao do 2021. godine, kada je u drugom kolu Evropskog kupa poražen od Dunajske Strede.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC