• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Intervju šokirao Ameriku: Dvije sedmice nisam mogao da vežem pertle, a morao sam da igram!

 Goran Arbutina
Autor Goran Arbutina

Nekadašnji NFL superstar Brendon Maršal otkrio je šokantne detalje o tome u kakvom je sve stanju morao da igra mečeve.

 Brendon Maršal - Morao sam da igram sa potresom mozga Izvor: Twitter/screenshot/UpAndAdamsShow

Još uvijek se ne smiruje situacija u NFL-u nakon potresa mozga koji je doživio kvoterbek Majami Dolfinsa Tua Tagovajola na meču sa Bafalo Bilsima. Tokom godina mnogi NFL igrači su zbog udaraca u glavu pretrpjeli fizičke i mentalne probleme, koji su ih pratili nakon kraja karijere, a kroz šta oni prolaze otkrio je Brendon Maršal.

U šokantnom intervjuu koji je dao vajd risiver koji je u ligi proveo duže od decenije otkrio je da je često morao da igra uprkos tome što je preživio potres mozga jer nije htio da ostane bez ugovora i bez posla.

"Smatrao sam da ću ako napustim igru ostati bez ugovora koji sam žarko želio. Imao sam ugovor na godinu dana, a lajnbeker mi je doslovno skinuo glavu sa ramena", otkrio je Maršal. 

On je karijeru počeo u Denver Bronkosima, a situacija koja mu se desila je iz 2010. godine kada je ulazio u posljednju godinu ugovora sa Denverom. Nije smepo da izađe sa terena i da prijavi povredu, nije smio da ode direktno u bolnicu kada bi dobio jak udarac...

"Prva stvar koja mi je bila na umu je da se što prije saberem. Ostao bih na koljenima dok se to ne bi desilo, ako bih se zateturao, ušao bih u protokol povrijeđenih i plašio sam se da ću bez ugovora od 50.000.000 dolara", istakao je Maršal.

On je nakon te sezone potpisao ugovor vrijedan 47.500.000 dolara sa Majami Dolfinsima, ali je tu ostao samo jednu sezonu prije nego što je trejdovan u Čikago Berse, a kasnije je igrao u Njujorku za Džetse i Džajantse. Ipak i dalje je morao da igra kada bi se loše osjećao... 

"Morao sam da se brinem o porodici. Mama je spavala u motelu, sestra je imala dvoje djece i jedva je preživljavala. Igrao sam bez obzira na sve samo kako bih dobio što bolji ugovor", rekao je on i otkrio koliko su povrede nekada bile ozbiljne:

"Nakon udaraca u naredne dvije ili tri sedmice nisam mogao da zatvorim oči, nisam mogao pertle da zavežem. Ćutao sam o svemu tome", rekao je Maršal.

Na kraju je karijeru koja je trajala 12 godina završio nastupajući kratko za Sijetl Sihoukse i Nju Orleans Sejntse, a i sada osjeća posljedice toga što je godinama morao da igra povrijeđen kako bi produžio karijeru i zaradio unosne ugovore.

Tagovi

NFL

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC