• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Zaradio preko 4.000.000, pa proglasio bankrot: Poznati sportista otkrio detalje: Sramota me je da kažem gdje živim sada

Autor Haris Krhalić

Jedan od najboljih igrača na svijetu imao je ogromne troškove, a zatim i rasvod koji ga je skupo koštao.

 Mark Alen bankrotirao Izvor: Profimedia

U svijetu snukera Mark Alen važi za dobro poznato ime i jednog od najboljih igrača na svijetu, ali kada je riječ o trošenju novca očigledno nije toliko dobar. Ovaj sportista iz Sjeverne Irske nedavno je proglasio bankrot, a zatim u intervjuu objasnio i kako je došlo do toga nakon što je u karijeri zaradio preko četiri miliona evra samo od turnirskih nagrada.

Osvajač šest velikih titula u svijetu snukera tokom većeg dijela karijere donosio je skandalozno loše odluke i veoma često trošio mnogo više novca nego što je mogao da zaradi. Na ogromne troškove nadovezali su se očekivani pad u njegovoj karijeri, ali i razvod koji ga je skupo koštao.

"Jedini način da se spasim bio je bankrot", izjavio je Mark Alen, ljubimac navijača zbog svog stila igre. On se za snuker stolom u potpunosti uklapa u svoj nadimak "All-in Allen", što znači da svaki potez izvodi na sve ili ništa. Poznat je kao fantastičan u napadačkim udarcima i jedan od rijetkih snukeraša koji nikada ne kalkulišu. Očigledno se i u životu premalo puta odlučio da odigra neki defanzivni potez... 

"Sramota me je da kažem da sad živim u iznajmljenom stanu. Trošio sam novac prije nego što bih ga zaradio, odmah bih sve spiskao, a sve je kulminiralo razvodom koji je bio jako, jako skup. Jedino o čemu razmišljam je da se dovedem u red. Kad bih barem mogao da se vratim kroz vrijeme, drugačije bih se ponašao s novcem. Ako je neki automobil bio dostupan za 50 hiljada funti, ja bih potrošio 80 hiljada. Ako sam mogao da iznajmim stan za 1.500 funti, ja bih potrošio 2.500", objasnio je snukeraš iz Severne Irske.

Kroz karijeru je mnogo para potrošio na luksuzan način života i poreze koji su to pratili, a kada je došao razvod morao je da plaća i advokate, sudske troškove... Nakon proglašavanja bankrota u pitanje je doveden čak i nastavak njegove karijere, ali Mark Alen ima tek 36 godina i snukeru bi mogao da ponudi još nekoliko sezona na vrhunskom nivou - vjerovatno ne onako dobrih kao kada je na početku karijere igrao polufinale Svjetskog prvenstva.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC