• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Povodom tri decenije Rukometnog saveza RS: Umičević uručio Povelje Delićevoj i Stankoviću

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Delegacija iz Republike Srpske na sastanku u Beogradu.

 Milena Delić, Svetozar Stanković, Marinko Umičević Izvor: PROMO/Rukometni savez RS

Predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske Marinko Umičević uručio je Povelje Mileni Delić, predsjednici Rukometnog saveza Srbije i generalnom sekretaru Svetozaru Stankoviću povodom 30. godina postojanja Rukometnog saveza Srpske.

Кao što je poznato, nedavno je u Banjaluci održana Svečana akademija kojoj, iz opravdanih razloga, nije mogla da prisustvuje delegacija srpske kuće rukometa. Boraveći danas na sastanku u Beogradu na kojem su još bili Darko Savić, član Upravnog odbora RS Republike Srpske i Obrenko Miljković, predsjednik Кomisije za omladinski rukomet, Marinko Umičević je iskoristio priliku da prijateljima iz Srbije: Mileni Delić i Svetozaru Stankoviću, osim Povelje, uruči i knjigu koja je štampana povodom tri decenije Rukometnog saveza Srpske, čiji je idejni tvorac bio upravo Marinko Umičević.

"Sastanak u Rukometnom savezu Srbije bio je i te kako koristan, te smo ovom prilikom definitivno dogovorili da se 24/25. decembra odigra Svesrpski kup u Trebinju. I ovog puta nastupiće četiri muška sastava, ali i dvije ženske ekipe. Кod dama izvjesno je da će igrati rukometašice banjalučkog Borca, dok će Srbiju predstavljati ili šampionke Železničara iz Inđije ili pobjednik Кupa - Jagodina. Osim toga dogovorili smo da muška i ženska A reprezentacija Srbije odigraju neku pripremnu utakmicu u banjalučkom ‘Boriku’", izjavio je Marinko Umičević, prvi čovjek Rukometnog saveza Republike Srpske.

Na sastanku je još dogovoreno da se u sklopu Sabora omladinskog rukometa (nastupiće 600 učesnika), koji će biti održan 9. januara 2023. godine u Gradišci, odigra i revijalna utakmica između Republike Srpske i Srbije u konkurenciji dječaka i djevojčica rođenih 2008. godine.

Istvoremeno je usaglašeno da treneri iz Republike Srpske imaju besplatno prisustvo seminarima kojeg organizuje Rukometni savez Srbije.

"Moram se zahvaliti našim domaćinama Mileni Delić i Svetozaru Stankoviću sa kojima imamo odličnu saradnju. Nema sumnje da će tako biti i u periodu koji dolazi i ne vidimo razlog da bude drugačije, a sve za bolje rukometno sutra", dodao je Umičević.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC