• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Skandal Italijana - ukinuli oproštajni meč legendi: Novak ga "razbijao" godinama, savez mu uradio nešto mnogo gore!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Italijanski teniser Andreas Sepi neće moći da ode u penziju kako je planirao.

 Andreas Sepi ne igra u Napulju i Firenci Izvor: Profimedia/Elsa

Kraj!

Prije samo nekoliko dana postalo je jasno da će se iskusni teniser Andreas Sepi penzionisati nakon 20 godina profesionalne karijere, ali odlazak neće biti veličanstven kako je planirao. Zbog sramotne odluke Teniskog saveza Italije Sepi će okačiti reket o klin bez odigravanja meča za koji je vjerovao da će mu biti posljednji u karijeri!

Teniseri koji je kroz karijeru bio "žrtva" Novaka Đokovića (12-0) želio je da se oprosti od aktivnog igranja tenisa u Napulju, ali mu nije dodijeljena specijalna pozicnica za taj turnir. Procjena saveza bila je da on nije potreban turniru jer je već objavio da odlazi u penziju, pa da umjesto njega na terenu treba da se nađe neki drugi igrač.

Ovakva odluka značajno je uzdrmala tenisera koji je morao da se oglasi na Instagramu i objasni zašto ga publika neće gledati na turniru koji je najavio kao posljednji u svojoj karijeri...

"Želio sam da odigram turnir u Firenci ili Napulju i da to bude moj oproštaj od profesionalnog tenisa, ali je Teniski savez Italije mi to nije dozvolio. 'Uzaludno je davati specijalnu pozivnicu penzionisanom igraču', rekli su mi", napisao je na Instagramu Andreas Sepi.

Tako će nekada uspješni italijanski teniser prilično tiho otići u zasluženu penziju. Ostaće zapamćeno da je posljednji put u glavnom žrijebu učestvovao na turniru u Trstu tokom jula, a da je od tada pokušavao na nekoliko turnira. Igrao je kvalifikacije za Umag, US open, Sofiju i Firencu, u kojoj je želio da se oprosti od domaće publike.

Što se tiče njegove bogate karijere pamtiće se da je svojevremeno bio 18. teniser svijeta i da ima tri ATP titule na svom kontu. Uspijevao je da se plasira u glavni žrijeb čak 66 uzastopna grend slem turnira, što je prekinuto na ovogodišnjem Rolan Garosu, kada je i posljednji put nastupio na jednom od četiri velika turnira.

Tokom aktivnog igranja uspio je da savlada Lejtona Hjuita, Rafaela Nadala i Rodžera Federera, dok je od Novaka Đokovića izgubio svih 12 mečeva.

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC