• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković ide na Australijan open?! Advokat otkrio - Htjeli da ga opet zabrane!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Sve su veće šanse da ćemo poslije godinu dana pauze, Novaka Đokovića ponovo gledati na prvom grend slemu sezone u Australiji.

 Hoće li Novak Đoković igrati na Australijan openu Izvor: Profimedia

Novak Đoković se vratio na teniske terene nakon višemjesečne pauze i odmah je pokazao sav svoj kvalitet, osvojivši turnire u Tel Avivu i Astani. Ipak, čitav teniski svijet se pita ponovo isto pitanje kao i prije godinu dana - hoće li srpski teniser moći da učestvuje na Australijan openu.

Nakon što je početkom 2022. godine bio deportovan iz Australije, Đoković je bio pod velikim znakom pitanja da li će mu biti dozvoljen ulazak u zemlju početkom 2023. pošto je tamošnja ministarka "agitovala" da to opet bude slučaj. Ali čini se da sada stvari postaju jasnije. Jedan advokat iz Melburna otkrio je šta je potrebno da Đoković uradi da bi mogao da dođe u Australiju!

Kako se bliži prvi grend slem naredne sezone, tako se sve više priča o slučaju Đokovića. Podsjetimo, deportacijom iz Australije jer je "predstavljao opasnost po javno zdravlje", Novak je automatski dobio trogodišnju zabranu ulaska u tu zemlju.

Ipak, za tako nešto postoje izuzeci i Đoković bi mogao da se vrati u Australiju u slučaju da mu novi ministar za imigraciona pitanja Endrju Džajls ukine zabranu. A advokat Kon Ming Tsai vjeruje da bi u najboljem interesu Australije bilo da Đokovića pustije da učestvuje na grend slemu u Melburnu. U razgovoru za "Asošiejted pres", Tsai je objasnio zbog čega bi ta odluka trebalo da bude u korist srpskog tenisera.

"Ovdje nema faktora rizika ako mu se dozvoli povratak. Neće praviti problem zajednici, on je jedan od najboljih svjetskih tenisera i može da privuče mnogo stranih posjetilaca. Suština je da je u najboljem interesu Australije da ukine zabranu i da se Đoković vrati", naveo je advokat Tsai o slučaju Novaka Đokovića.

On je objasnio da Đoković samo treba da pismeno objasni australijskim graničnim snagama zašto je potrebno da se poništi period zabrane, kao i da pokaže da postoje saosjećajne i ubjedljive okolnosti da se poništi zabrana. Inače, Teniska asocijacija Australije na čelu sa Kregom Tajlijem je potvrdila da neće učestvovati u lobiranju da se Novaku dozvoli ulazak u zemlju.

"To nije stvar oko koje mi možemo da lobiramo. To je stvar koja definitivno ostaje između te dvije strane", naveo je Tajli, aludirajući na Đokovića i australijske vlasti.

Možda će vas zanimati

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Jaaa

Nema šanse, britanci su to

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC