• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Britanska teniserka (21) zbog korone završila karijeru!

Autor Dragan Šutvić

Nekada teniska nada Velike Britanije, a danas "penzionerka" koju čeka nešto novo u životu.

 britanska teniserka završila karijeru zbog korone  Izvor: Instagram/tanysha_dissanayake/printscreen

Britanska teniserka Taniša Disanajake (21) odlučila je da okači reket o klin i završi igračku karijeru! Razlog za to je korona virus sa čijim posljedicama se bori već godinama, a koji joj je toliko uticao na zdravlje da više ne može profesionalno da igra mečeve. Prije nekoliko mjeseci Taniša je otkrila da je čak 300 dana u kontinuitetu provela u svom domu, a korona je ostavila teške posljedice po njeno zdravlje.

Između ostalog, Taniši je nakon virusa oslabio vid i značajno otežano kretanje, p je odluka da prekine igračku karijeru bila potpuno očekivana. Ona se od sporta koji najviše voli oprostila kratkim saopštenjem na Instagramu, a dijelove te poruke prenosimo vam u nastavku teksta. Ovo je Taniša:

"Jedan sport, 16 godina, 21 država, bezbroj uspomena. To je završetak najboljih 16 godina mog života. Sport koji me je učinio osobom kakva sam danas. Bilo je to ludo putovanje i uradila bih to sve opet kad bih mogla, ali nakon više od godinu dana bolesti, vrijeme je da krenem dalje. Ovo je bila najteža odluka koju sam morala da donesem, a još teže je bilo prihvatiti je. Ne znam za život bez tenisa, ali ovaj sport me naučio toliko toga i znam da se spremaju velike stvari. Tenis - volim te, ali to je zbogom od mene", napisala je ova devojka.

Posljednje mečeve Taniša je odigrala na fjučersu u Heraklionu tokom maja 2021. godine, pa se može reći da je njena karijera praktično završena prije skoro godinu i po dana. Do tog trenutka nikada nije uspjela da stigne među 1.000 najboljih teniserki na svijetu, ali je u Britaniji važila za talentovanu igračicu i čekalo se da u narednim godinama zabilježi neke bolje rezultate.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC