• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"Rat" Rukometnog saveza RS i prvog čovjeka bh. rukometa: Nećemo sjediti skrštenih ruku na izjave Kenana Magode!

Autor Dragan Šutvić

Rukometni savez Republike Srpske reagovao je na izjave predsjednika bh. Saveza.

 rukometni savez bih reagovao na izjave predsjednika rukometnog saveza bih  Izvor: MONDO/Samir Cacan

Predsjednik Rukometnog saveza BiH Kenan Magoda dao je u utorak izjavu za federalne medije koja je podigla dosta prašine.

Prvi čovjek bh. rukometa kritikovao je rad članova Izvršnog odbora koji dolaze iz Republike Srpske, navodeći da "nisu obezbijedili nijednu marku za rad Saveza", uz opasku: " Dali smo Fudbalski savez u ruke ljudima kojima je cilj uništiti sve što ima veze sa Bosnom i Hercegovinom, Rukometni savez im nećemo dati."

Možda će vas zanimati

Na Magodine navode reagovao je Rukometni savez Republike Srpske, na čelu sa Marinkom Umičevićem, čije saopštenje prenosimo u cjelosti.

"Mi u Rukometnom savezu Republike Srpske nećemo sjediti skrštenih ruku na uvredljivu i sramnu izjavu predsjednika Rukometnog saveza BiH Kenana Magode. U naredna dva-tri dana detaljnije ćemo se oglasiti povodom njegovih više nego nekorektnih izjava koje su uvrijedile sve naše sportske radnike i uopšte rukometne pristalice iz Republike Srpske.

Ovom prilikom želimo da postavimo nekoliko pitanja Kenanu Magodi, a jedno od njih jeste ko si ti da nekome daješ nešto?

Ko si ti da na svoju ruku, bez znanja Upravnog odbora RS BiH, odlučiš da novom selektoru A reprezentacije BiH gospodinu Irfanu Smajlagiću daš platu u neto iznosu od 5.000 evra, plus ostale privilegije?

Zbog čega si odlučio da iz tekuće sezone Premijer lige ispadne pet klubova? Rukometni savez Republike Srpske još nije dobio odgovor na ovo pitanje i mi i dalje tražimo da se ova odluka stavi van snage.

Koliko Vi imate autoriteta najbolje se vidi po tome što ste izbačeni iz prostorija Energoinvesta, što se meni i mom Upravnom odboru to nije desilo za četiri godine koliko smo zajednički radili za dobrobit rukometa BiH.U međuvremenu Vas je napustila jedina uposlenica RS BiH, a ostali ste i bez vd generalnog sekretara gospodina Tarika Smajovića koji takođe ne želi više da radi.

Obećali ste, gospodine Magoda, da ćete za potrebe A reprezentacije BiH obezbijediti 100.000 maraka, a obezbijeđeno je 25.000 maraka od Kantona Sarajevo za dvije sramne utakmice.

Ovom želim dodati da su sa podračuna koji je otvoren u Rukometnom savezu Republike Srpske a za potrebe BiH saveza plaćene avionske karte, oprema i mnoge druge stvari, a da su taj novac obezbijedili klubovi.

Izvor: MONDO/Goran Arbutina

Mi smo za taj period radili bez poreskog broja, ali smo uspjeli da reprezentacija dva puta izbori učešće na Prvenstvu Evrope, da smo pokrenuli žensku A reprezentaciju, da su juniorke igrale u Bugarskoj, juniori u Sjevernoj Makedoniji, da nikom nismo ostali dužni.

Isto tako mi smo priveli kraju posao za potpisivanje ugovora sa BH Telekomom u iznosu od 1,200,000 KM. Posebna je priča da ste vi dali da gore pomenuti ugovor potpiše vd generalni sekretar, odnosno Vaš kum Tarik Smajović u čijem ugovoru, a koji nije nikada ni potpisan, stoji da ima pravo da dobije 10 procenata od vrijednosti ugovora.

Govorili ste kako treba zasukati rukave, a Vi ste bili u izbornoj kampanji da biste nakon toga otišli u Maleziju, a sve poslove je morao da radi Vladimir Branković i drznuli ste se da se sada okomite na njega i neka Vas zbog toga bude sramota.

Vi ste se, gospodine Magoda, drznuli da prozovete Fudbalski savez BiH, a treba da skinete kapu dole gospodinu Vici Zeljkoviću koji radi veliku stvar za fudbal BiH, a najbolja potvrda je da trenutno radi 50 fudbalskih terena. Pitamo Vas šta ste Vi do sada uradili?

Vi ste samo jedna sramota za rukomet BiH i tu ne treba da budete, jer ste Rukometni savez Bosne i Hercegovine doveli do gašenja.

Za kraj da Vam damo savjet da ne bilo loše da uzmete Statut Rukometnog saveza BiH, kao i ostale pravilnike, pročitate i možda tada naučite kako se sazivaju sjednice Upravnog odbora.

Toliko za sada, a detaljniji odgovor na Vašu uvredljivu i sramnu izjavu dobićete u najskorije vrijeme", naveli sui z Rukometnog saveza Reoublike Srpske.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC