• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ako sam ja igrao do 40. godine - može i Novak! On najbolje zna Đokovića i poručuje: Tretiraju ga kao azilanta!

Autor Haris Krhalić

Novak Đoković je sada daleko od prvog mjesta na ATP listi, ali kako kaže Nikola Pilić - vratiće se!

 Nikola Pilić o Novaku Đokoviću Izvor: MN PRESS

Novak Đoković ove sezone nije mogao da igra na velikom broju turnira i stoga je pao na ATP listi, pa je daleko od prvog mjesta koje je godinama suvereno držao. Uspio je Đoković da se kvalifikuje za završni masters u sezoni, a iako nema šanse da preuzme prvo mjesto na ATP listi juriće bodove koji će mu dozvoliti da se približi samom vrhu svjetskog tenisa.

U emisiji "Kec na jedanaest" televizije K1 njegov nekadašnji trener i bivši selektor reprezentacije Srbije Nikola Pilić je pričao o tome da li i kada Novak može ponovo na vrh! Ali prvo se osvrnuo na poraz od Holgera Runea u finalu Pariza!

"Ovaj finalni meč je on ispustio iz meni nepoznatih razloga. Neke poene je gubio, ne znam ni kako, jer je bio izuzetno lucidan... Izgubio je od jednog momka koji nije imao ništa da izgubi. Nole je morao dobiti taj meč jer je bolji igrač od Runea. Ali to se događa, ne moraš uvijek dobiti meč zato što si bolji. Novak je pokazao ko je i šta je, i da se poslije velikih pauza može vratiti da bude prvi", rekao je Pilić.

Ističe da bi Novak bio i dalje prvi bez ikakvih problema da je imao šansu da igra na svim turnirima, a ima i preciznu računicu koliko bi više bodova od svih ostalih imao. 

"Novak je sa svojih 35 godina još uvijek u punoj snazi. Da je imao šanse da igra normalno, Nole bi bio broj jedan za 3.000 poena više od broja dva. Nadam se da će igrati na Australijan openu. Nevjerovatno je koliko se politika miješa u sport, pa su ga tretirali kao azilanta. Noletu treba skinuti kapu jer je sve izdržao", iskren je bio Pilić.

Svi se sada pitaju, koliko još može tako? Sa 35 godina i dalje izgleda impresivno!

"Ako bude zdrav, Novak će sigurno moći da igra još tri, četiri godine. Ako čovjek kao što je Novak koji ima takvu psihičku snagu i koji je 100 odsto profesionalac, i 15 godina može biti pod pritiskom, zašto ne bi i 16. i 17. godinu? Ja sam isto igrao do 40. godine. Ako mu Bog da to da nema povreda, Novak može sigurno igrati još nekoliko godina. Novak je, ja sam siguran, iako sam možda subjektivan, još uvijek najbolji igrač na svijetu", završio je Pilić. 

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC