• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Hrvatski teškaš ide po svjetsku titulu: Napada najjačeg na svijetu, ima šansu karijere!

Autor Dragan Šutvić

Imaće veoma težak zadatak da osvoji pojas namijenjen šampionu, ali do sada je Filip Hrgović već bilježio fantastične rezultate.

 hrgović protiv usika za svjetsku titulu  Izvor: Twitter/filip_hrgovic/printscreen

Hrvatski bokser Filip Hrgović (30) imaće priliku da postane svjetski šampion u boksu! On je postao obavezni izazivač za svjetsku titulu u teškoj kategoriji organizacije IBF, pa je sasvim izvjesno da će uskoro dobiti priliku da ukrajinskom borcu Oleksandru Usiku oduzme jedan od pojasa koje posjeduje!

Hrgović, koji za sada nema poraz u profesionalnim bokserskim vodama, moraće da bude naredni izazivač Ukrajinca, obavijestio je IBF Usika i njegov tim. Za sada nema detalja o terminu u kojem bi ova borba mogla da bude održana, ali nema dileme da će Hrgović biti spreman za najveći izazov u dosadašnjoj karijeri.

Ova borba mogla bi da bude održana tokom 2023. godine, iako je Oleksandr Usik mnogo zainteresovaniji za meč protiv Tajsona Fjurija. Britanac drži jedini pojas koji nije u Usikovom vlasništvu, pa je Oleksandr želio da postane šampion svijeta u svakoj od pet organizacija. Ipak, čini se da će prvo morati u ring sa Hrgovićem, kojeg za sada svi gledaju kao autsajdera u tom meču.

Naravno, imaće Filip svoje šanse. On je u dosadašnjih 15 profesionalnih borbi zabilježio isto toliko pobeda, a čak 12 puta nokautirao je svoje rivale. Naredni izazov biće mu ubjedljivo najteži u karijeri, a imaće priliku i da Hrvatskoj donese prvu svetsku titulu. Za one koji se ne sjećaju, Željko Mavrović je davne 1998. godine bio prvi hrvatski izazivač za svjetsku titulu u boksu, ali ga je savladao legendarni Lenoks Luis.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC