• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Amerikanci u čudu - otkud zastave Srbije na sve strane? Usred utakmice svi kačili trobojku, nisu imali pojma zašto!

Autor Haris Krhalić

Srbija iznenadila dobila i NFL tim!

 Srpske zastave na Tviteru zbunile Amerikance Izvor: Profimedia/MN Press

Svjetsko prvenstvo u fudbalu je centralni sportski događaj u svijetu, mada u Sjevernoj Americi u nedjelju ipak veću pažnju pridaju svom nacionalnom sportu - američkom fudbalu. Tako je navijačima Filadelfija Iglsa, trenutno najuspješnijeg tima u ligi, promaklo da je Tviter napravio veliku promjenu u čast danas otvorenog Mundijala u Kataru.

Na toj popularnoj društvenoj mreži su "brendirali" sve nadimke ekipa učesnika Mundijala i zbog toga svaki upis sa heštagom #eagles ("Orlovi") dodaje toj riječi i srpsku zastavu. Tviter je taj pojam vezao za reprezentaciju Srbije, a to navijači Filadelfija Iglsa nisu znali. Posebno ih je zbunilo što je ta promena uvedena na dan njihove utakmice protiv Indijanapolisa, pa su pisali o njoj na Tviteru i sve vrijeme nesvjesno "kačili" i srpske zastave.

Kao što možete da vidite u porukama navijača, fanovi Filadelfije bili su uglavnom nervozni zbog lošeg početka utakmice svog tima, pa vjerovatno nisu ni obratili pažnju na to da je na kraju njihovih poruka srpska trobojka. Imaće vremena narednih nedjelja da je uoče, dok i njihova reprezentacija bude učestvovala na Svjetskom prvenstvu u Kataru, gdje je reporter MONDA stigao u nedelju i nije video ni naš, ni "američki", već stoni fudbal. Kada je u pitanju reprezentacija SAD, ona će početi učešće na Mundijalu u ponedjeljak, utakmicom protiv Velsa od 20 časova po vremenu u Srbiji. Potom će u petak igrati protiv Engleske u istom terminu, u kojem će u utorak, 29. novembra igrati protiv Irana. 

Pročitajte i ovo


Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC