• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Najbogatiji čovjek svijeta kupuje čuveni klub: Bili u centru rasističkog skandala, sad vrijede kao dva Liverpula!

Autor Dragan Šutvić

Jedan od najbogatijih na svijetu Džef Bezos zainteresovan je za kupovinu jednog od najvećih američkih klubova. Jedan od partnera mogao bi da mu bude i čuveni reper.

 džef bezos kupuje nfl klub  Izvor: youtube/PersonalFinanceInsider/print screen

Najbogatiji čovjek na svijetu Džef Bezos sastao se na večeri sa rep legendom Džej Zijem i njih dvojica planiraju da u narednom periodu izdvoje ogroman novac za kupovinu NFL tima.

Svota novca koja se pominje u američkim medijima je zapanjujuća. Klub koji žele da kupe je Vašington Komandersi, inače jedna od većih NFL zajednica u svijetu američkog sporta pa samim tim i svjetskog.

Možda će vas zanimati

Odluka osnivača Amazona da pita za cijenu ovog kluba možda nije nikakvo iznenađenje, ali možda više čudi brz odgovor trenutnih vlasnika porodice Snajder koja je pristala da sjedne za pregovarački sto.

Kako pišu američki mediji, Džef Bezos otkrio je svoje namjere da posluje sa Komandersima poslije večere sa njegovom izabranicom Lauren Sančez koja je okačila "stori" na Instagram sa porukom "Da li ste spremni za ovo", što je navelo ljude da povjeruju da je par pričao upravo o kupovini ove franšize.

Trenutni vlasnici porodica Snajder će se sastati sa Bezosom i Džej Zijem kako bi pregovarali o cijeni. Navodno će se suma kretati oko 7 milijardi dolara, što ovim imućnim biznismenima neće biti problem da plate, pa se očekuje brz rasplet pregovora i konačna kupovina NFL tima. Navijači vjeruju da će se franšiza prodati do marta 2023. godine, taman pred pripreme za novu sezonu.

Komandersi su osnovani 1932. godine u Bostonu pod nazivom Boston Braves, da bi 1937. prebacili franšizu u Vašington i promijenili ime u Vašington Red Skins. Poslije tačno 83 godine, ovaj tim je 2020. uzdrmala afera oko imena i njegovog negativnog konteksta. Sponzori tima, navijači kao i svi timovi u NFL-u urgirali su da Red Skinsi promijene naziv u Vašington Komanderse zbog rasističke konotacije pređašnjeg imena i konstantne diskriminacije indijanske zajednice u Americi.

Po najnovijoj Forbsovoj listi najvrednijih sportskih timova svijeta Komandersi se nalaze na visokoj 14. poziciji ispred fudbalskih giganta kao što su Bajern, Čelsi, Arsenal, Mančester siti. Vrijedi istaći i da se njihov budući vlasnik nalazi na prvoj poziciji najbogatih ljudi svijeta sa nevjerovatnih 157 milijardi dolara.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC