• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sudar Borca i kolonije "borčevaca" u Trebinju: Leotar prethodno "otjerao" Nenada Lalatovića, šta nas čeka sad? ANKETA

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Jedan od derbija 18. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine igra se u ponedjeljak na trebinjskim "Policama" između Leotara i banjalučkog Borca (13.00, TV Arena sport).

 Leotar - Borac, međusobni skor, duel Banjalučana i "borčevaca" Izvor: Facebook/FK Borac

Biće to svojevrstan duel crveno-plavih i "borčevaca", koji su na početku sezone stigli u Trebinje i čine okosnicu hercegovačkog tima.

Prvi među njima je i trener Marko Maksimović, bivši šef struke Banjalučana, koji je na "Police" doveo veliki broj nekadašnjih igrača banjalučkog tima - Harisa Handžića, Dejana Uzelca, Davida Čavića, Mahira Karića, Bobana Georgieva...

Izvor: Facebook/FK Leotar

U Trebinju je dakle prava mala kolonija "borčevaca", koja će biti izuzetno motivisana da se dokaže protiv nekadašnjih saigrača sa Gradskog stadiona u Banjaluci.

Motiva neće nedostajati ni izabranicima Vinka Marinovića, koji su se pobjedom na "Grbavici" protiv Željezničara (1:2) ponovo vratili u trku čak i za šampionsku titulu, ali su desetkovani žutim kartonima, pa će biti lišeni usluga četvorice standardnih igrača - Gorana Zakarića, Benjamina Tatara, Marka Gajića i Nikolu Andrića.

Uprkos tome crveno-plavi će nesumnjivo željeti da se revanširaju Trebinjcima za neočekivan poraz na novogradskim "Mlakvama" u prvom dijelu sezone - 0:1 (0:1).

Tada je Leotar slavio majstorskim pogotkom Ognjena Todorovića u finišu prvog poluvremena, a prednost je u nastavku sačuvao zahvaljujući odličnim odbranama golmana Dušana Puletića.

Problema sa sastavom će imati i Maksimović s obzirom da je kapiten Đoko Milović kažnjen zbog tuče sa trenerom Zrinjskog Sergejem Jakirovićempa neće biti u rosteru, kao ni dvojice golmana Puletića zbog rupture mišića, te njegovog kolega Riste Perišića zbog isključenja.

Prethodni meč u Novom Gradu "presudio" je i Nenadu Lalatoviću, tadašnjem treneru Borca, koji je odmah nakon utakmice dao ostavku i napustio banjalučki klub.

"Umjesto da budem prvi na tabeli, podnosnim ostavku, to me je pogodilo i krivo mi je. Sad sam rekao igračima u autobusu, pozdravio sam se s njima i rekao sam da sam donio tu odluku. Ako sad nisu uspjeli da budu prvi na tabeli, prvi pitanje je hoće li biti ikad", rekao je Lalatović. između ostalog, tada za MONDO.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

Šta nas očekuje u Trebinju u narednom međusobnom duelu, teško je prognozirati s obzirom da su plavi u posljednjih šest mečeva u svim takmičenjima upisali četiri trijumfa i po remi i poraz (od Veleža 1:0), pa se može konstatovati da su u odličnoj formi.

S druge strane, Borac je takođe u usponu forme i na četiri posljednje utakmice nije doživio poraz (tri pobjede i remi), pa se navijači oba tabora nadaju lijepoj fudbalskoj predstavi na "Policama".

Biće interesantan i golgeterski duel između Handžića iz Leotara i Borčevog najboljeg strijelca Momčila Mrkaića, koji su dosad postigli po četiri pogotka.

Ako pogledamo međusobni omjer, nešto uspješniji su fudbaleri iz Banjaluke, koji su na dosadašnjih 26 utakmica zabilježili 13 pobjeda, tri meča su okončana neriješenim rezultatom, dok je Leotar uknjižio 10 pobjeda.

Anketa

Ko će slaviti na duelu između Leotara i Borca?

  • Borac će osvojiti sva tri boda

    75% (21)

  • Pobjeđuje Leotar

    17.86% (5)

  • Biće neriješeno

    7.14% (2)

Ko će slaviti na duelu između Leotara i Borca?

Rezultati

(mondo.ba)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC