• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Cijeli svijet napao Novaka, ovako ga je Miha branio! "Đoković je žrtva, ne kriminalac!"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Novak Đoković vodio veliku pravnu bitku, a Siniša Mihajlović mu bio velika podrška.

 Siniša Mihajlović branio Novaka Đokovića Izvor: MONDO/Stefan Stojanović/MN Press

Smrt Siniše Mihajlovića danima potresa fudbalski svijet u Evropi, a navijači sa svih strana prisjećaju se njegovih najboljih poteza na terenu. Bio je Siniša Mihajlović i mnogo više od toga - veliki čovjek, humanista i borac protiv nepravde! To je pokazao i u januaru 2021. godine, kada je italijanskim medijima pričao o Novaku Đokoviću i njegovoj borbi u Australiji.

Najbolji srpski sportista nije mogao da uđe u Australiju - iako mu je ranije izdata viza. Sudio se protiv države, borio za svoje pravo da igra tenis i osvoji veliki trofej, ali nije uspio. U toku te Novakove bitke, novinare u Italiji zanimalo je kako Siniša Mihajlović gleda na situaciju, a on je odgovorom oduševio Đokovićeve navijače!

Prirodno, Mihajlović je stao na stranu srpskog tenisera i posebno mu se ne dopada medijski cirkus od slučaja. On je to odlično objasnio pred meč Bolonje i Kaljarija.

"Teško pitanje. Po mom mišljenju, organizatori su prvi napravili greške. Trebalo je da prate instrukcije Vlade, da poštuju zakon i da ne garantuju Novaku prisustvo na turniru. Ako je otišao u Australiju, to znači da ga je neko uvjerio da postoje uslovi da dobije medicinsko izuzeće", rekao je Mihajlović i poručio "Ono kako ja to vidim je da je Đoković tu žrtva, a ne 'kriminalac' u cijelom ovom haosu."

Srpski trener smatrao je i da je čitava situacija oko Novaka Đokovića i njegove dozvole za ulazak u Melburn bila amaterska, odnosno da je to moglo da se riješi bez gungule. "Takođe mislim da je sve trebalo da se sredi interno. Između države Viktorije i federalne Vlade, besmisleno je smještanje svjetskog tenisera broj jedan u imigracioni hotel, koji mi ne izgleda baš dobro. Ponavljam, zakoni su tu da se poštuju, a Australijanci su transformisali Noleta u heroja antivaksera", zaključio je Miha.

Nakon smrti Siniše Mihajlovića Novak Đoković se oglasio na društvenim mrežama, a zatim u Kataru podigao kragnu prilikom susreta sa Đanijem Infantinom. Bio je to njegov način da oda počast fudbalskoj legendi. Sa Sinišom je imao dirljiv susret za koji mnogi nisu znali, a koji su otkrili italijanski mediji. Đoković je u novembru posjetio Mihu kako bi mu dao podršku u borbi protiv bolesti.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC