• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ja sam srećan jer su mi svi zdravi - Mihine riječi od prije 25 GODINA! "Čovjek radi zbog novca, a onda sve potroši..."

Autor Dragan Šutvić

Nekadašnji srpski fudbaler Siniša Mihajlović prije skoro 25 godina govorio o tome koliko mu je bitno zdravlje porodice.

 šta je rekao mihajlović prije 25 godina Izvor: Youtube/Karolina Mellen/printscreen

Posljednje tri godine bile su izuzetno teške za porodicu Siniše Mihajlovića. Na jednom uobičajenom ljekarskom pregledu klupski doktori Bolonje u ljeto 2019. godine primijetili su neobične rezultate i predložili Siniši dalja testiranja. Dijagnoza je bila leukemija, a nakon duge i teške borbe legendarni srpski fudbaler je preminuo.

Miha je dva puta pobijedio leukemiju, dok se treći put njegovo stanje naglo pogoršalo. Izmoren od prethodnih borbi nije imao snage da se odupre, iako je gotovo čitavog života bio u besprijekornoj formi, izuzetno aktivan fizički i bez dužih pauza u karijeri. Tokom igračkih dana osvojio je sve što je želio, a još tada shvatio je da zdravlje nema cenu i da je bitnije od svega drugog.

U intervjuu koji je dao davne 1998. godine, Siniša Mihajlović je pričao upravo o zdravlju - sebe i svoje porodice. Razgovarao je sa novinarkom Karolinom Melen i njoj govorio o stvarima koje su mu najbitnije u životu. Nažalost, samo 13 godina nakon što je nastao ovaj intervju od karcinoma je preminuo Sinišin otac Bogdan, kojeg je legendarni fudbaler nekoliko puta pominjao.

"Ja mislim da sam srećan čovjek prije svega zato što sam zdrav, zato što su zdravi svi u mojoj porodici. Mislim da je zdravlje najveća stvar koju možeš da imaš. Novac dolazi tek negjde na trećem-četvrtom mjestu. Čovjek koji je zdrav čitav život radi da bi zaradio pare i onda kad zaradi pare sve to treba da potroši da bi se izliječio. Tako da je zdravlje najvažnije. Ja sam srećan zbog toga što su svi u mojoj porodici zdravi, to mi je na prvom mjestu. Srećan sam i jer radim posao koji volim. Srećan sam i što sam na neki način riješio moju egzistenciju, da ne moram da razmišljam sutra šta ću da radim i da li ću uspjeti da spojim kraj s krajem. U životu su mi se, praktično, sve želje ostvarile...", ispričao je Mihajlović.

Ipak, rečenicu oko ostvarenih i neostvarenih želja Miha je morao da objasni. Čovjek se mijenja sa godinama, pa on poslije čak šest sezona u Italiji više nije imao želje kakve su bile na početku karijere, kada je sa samo 18 godina stigao u Novi Sad, za njega najljepši grad.

"Kad si mali, onda imaš velike želje. Kad postaneš nešto, želje su ti sve manje, ali se isto raduješ njima kao i kad si bio mali. Imam i dalje želja, ali ako bih uporedio sa onima koje sam imao kad sam imao 18 godina, ove su mnogo manje. Tada sam razmišljao i o kolima, kući... Sad razmišljaš o drugim stvarima, sitnicama koje su manje vrijedne od toga", zaključio je legendarni srpski fudbaler.

Izvor: Youtube/Karolina Mellen/printscreen

Pročitajte i ovo

Komentari 1

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

Milisav Sivac

Stvarno dobar i kvalitetan intervju, poslusajte ceo video, nije dug. Ima ga na Jutjubu.

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC