• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lana Pudar i Džanan Musa proglašeni za NAJBOLJE SPORTISTE BIH u 2022. godini! Banjalučanin izabran za najperspektivnijeg

Autor Haris Krhalić

Održan je 22. Izbor najboljeg sportiste BiH, a nagrade za najbolje pripale su Lani Pudar i Džananu Musi.

 pudar, musa Izvor: Profimedia/Anadolija

Svečana ceremonija 22. Izbora najboljeg sportiste BiH u tradicionalnoj organizaciji "Nezavisnih novina" i Radio televizije BiH održana je večeras u hotelu “Holiday”, a titulu najboljih ponijeli su Lana Pudar u ženskoj i Džanan Musa u muškoj konkurenciji.

Ove godine žirijem je predsjedavao proslavljeni fudbaler Nikola Nikić koji je, sa ostatkom žirija, donio jednoglasnu odluku.

Možda će vas zanimati

Lana Pudar je iza sebe imala fantasičnu godinu u kojoj je ispisala istoriju bh. sporta. Mostarka je na Evropskom prvenstvu održanom u Rimu, osvojila zlatnu medalju na 200 i je i bronzu u disciplini 100 metara delfin.

Postala je i dvostruka juniorska prvakinja Evrope na 50 i 200 metara delfin stilom, te viceprvakinja na 100 metara. Na Mediteranskim igrama, održanim u Alžiru, okitila se sa dvije medalje – zlatnom i srebrnom. Pored Lane, u najužoj konkurenciji bile su još odbojkašica Dajana Bošković i biciklistkinja Lejla Njemčević.

Odličnu godinu imao je i Džanan Musa koji je briljirao ove sezone na košarkaškoj sceni. Nakon odlične sezone u Breoganu, za koju je nagrađen titulom najkorisnijeg igrača ACB lige, predvodio je reprezentaciju BiH na Evropskom prvenstvu. Musa je na Eurobasketu bilježio prosječno 21,4 poena po utakmici. Nagrada za fantastičnu formu je stigla u vidu potpisa za Real Madrid sa kojim je već stigao do trofeja Superkupa Španije. Klub iz Madrida je u finalu savladao Barselonu, a naš košarkaš je bio jedan od najboljih u tom meču.

U najužoj konkurenciji našli su se još i fudbaler Nemanja Bilbija i tekvondoista Nedžad Husić. Podsjećamo, Bilbiji je ranije pripala nagrada publike o kojoj su odlučivali čitaoci "Nezavisnih novina", glasanjem na portalu nezavisne.com.

Nagradu za najbolju ekipu ponijela je ženska odbojkaška reprezentacija BiH, koju je, u ime “zmajica”, primila kapitenka ove selekcije Anđelka Radišković.

Nagradu za najboljeg trenera dobio je Goran Grahovac – glavni trener Lane Pudar. Za najperspektivniju sportistkinju proglašena je biciklistkinja Dragana Matić dok je u muškoj konkurenciji ta nagrada pripala karatisti banjalučke Energije – Luki Pejiću.

Nagrada za razvoj sporta pripala je Nihadu Selimoviću, prvom čovjeku KK Spars.

Nagrada za najbolju ekipu u sportu osoba sa invaliditetom pripala je reprezentaciji BiH u sjedećoj odbojci a priznanje za najboljeg sportistu za osobe sa invaliditetom pripalo je kapitenu ove reprezentacije Sabahudinu Delaliću.

Nagrade za životno djelo dodijeljene su proslavljenom fudbaleru Željezničara Miši Smajloviću, košarkaškom stručnjaku Bogdanu Tanjeviću i posthumno Zlatanu Saračeviću, rukometnoj legendi kao i Muhamedu Mujiću, legendi mostarskog Veleža. Žiri je nagradu za fer-plej i sportskog uzora dodijelio sutkinji Merimi Tanović Čamo.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC