• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

On je Srbin, a igra protiv Srbije! Viktor hoće da sruši "orlove"!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Vjerovatno niste čuli za Viktora Durasovića, ali početkom februara on bi trebao da zaigra protiv Srbije!

 Dejvis kup: Srbin igra protiv Srbije Izvor: Profimedia

Srbija će bez Novaka Đokovića morati da se suprotstavi Norveškoj u narednom kolu Dejvis kupa. Selektor Viktor Troicki je objavio spisak na kome su Miomir Kecmanović, Filip Krajinović, Laslo Đere, Hamad Međedović i specijalista za dubl Nikola Ćaćić.

Norvežane će predvoditi fantastični mladi teniser Kasper Rud, ali osim njega oni nemaju toliko kvalitetnih tenisera. Ipak protiv zemlje svojih predaka vjerovatno će zaigrati drugi reket Norveške, Srbin Viktor Durasović!  Ovaj 25-godišnjak rođen u Orkdalu je trenutnu 325. reket svijeta, a u Dejvis kupu ima do sada 16 pobjeda i 18 poraza.

Njegovi roditelji su devedestih pobjegli iz Bosne zahvaćene ratom, a 1997. godine blizu Trondhajma se rodio Viktor! Počeo je sa ocem da igra tenis iz zabave, a kada se vidjelo da je talentovan poslat je u Barselonu gdje je u jednoj teniskoj akademiji radio na svojoj igri. Stigao je do polufinala juniorskog US Opena u dublu 2014. godine, a skoro deceniju kasnije mogao bi da zaigra sa svojim drugarima!

"Uvijek sam se dobro družio sa igračima iz Srbije kada smo se sretali na istim turnirima. Mnogo njih zna, a igrajući na Balkanu na turnirima sam naučio i jezik", rekao je jednom prilikom.

Viktor  računa na najviše teniske visine, ali mu je jasno da prvo mora da napravi neke korake koje je možda morao da uradi i ranije! Ipak, ne odustaje! 

"Moj cilj je da živim od tenisa, da uđem u prvih 100 i onda radim za više. Naravno najveći cilj je da budem prvi na svijetu, ali hajde da idemo jedan po jedan izazov", istakao je Srbin koji nastupa pod zastavom Norveške.

(MONDO)

Možda će vas zanimati



Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC