• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SRBIJA BEZ ĐOKOVIĆA U DEJVIS KUPU: Troicki objavio spisak, pa objasnio zašto nema Novaka!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Viktor Troicki objavio je spisak za meč sa Norveškom u Dejvis kupu.

 Novak Đoković neće igrati za Srbiju na Dejvis kupu Izvor: Profimedia

Reprezentacija Srbije novi meč u Dejvis kupu igra 3. i 4. februara protiv Norveške u Oslu. Oko mjesec dana ostalo je do tog duela, a selektor srpskog tima Viktor Troicki saopštio je i spisak igrača za mečeve koji će se igrati na tvrdoj podlozi, na listi nema Novaka Đokovića.

Prijava timova poslata je u Međunarodnu tenisku federaciju (ITF) i na njoj se nalaze Miomir Kecmanović, Filip Krajinović, Laslo Đere, Hamad Međedović i Nikola Ćaćić. Inače, ovaj meč se igra samo nekoliko dana po završetku Australijan opena (od 16. do 29. januara) i upravo to je razlog zbog kog se Novakovo ime nije našlo na spisku.

"Idemo na gostovanje Norvežanima. Nismo dugo igrali meč u februaru, odnosno na samom početku sezone, još od 2019. kada smo bili gosti u Uzbekistanu. Žrijeb nas nije milovao, dao nam je jakog protivnika, posebno ukoliko za njih bude igrao njihov najbolji teniser Kasper Rud. Odlučio sam se za ovaj sastav, koji je skoro isti tim sa kojim smo igrali grupnu fazu Svjetske grupe prošle godine u Valensiji, sa tim što će prvi put u sastavu Dejvis kup tima Srbije biti i naš najperspektivniji mladi teniser Hamad Međedović", rekao je Troicki.

Zatim je spomenuo Novaka. "Ovaj put ćemo na put bez najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića za kojeg vjerujemo da će nastaviti njegov zlatni niz osvajanja gren slem trofeja, posebno u Melburnu gdje je rekorder sa devet gren slem titula i gdje će se ove godine boriti za deseti po redu na terenima Australijan Opena, 22. gren slem trofej u karijeri. Svi naši igrači, osim Hamada, će igrati gren slem u Australiji, želim im da što duže ostanu u turniru, da zabilježe što bolje partije i rezultate i da se iz Melburna vrate bez povreda, zdravi i spremni za Norvešku."

Osvrnuo se zatim i na sam duel sa Norvežanima. "Vjerujemo da ćemo odigrati sjajan meč u Oslu i plasirati se u grupnu fazu Svjetske grupe 2023. kada očekujemo da nam se priključi i Novak. Imamo mlad, jak, uvijek jako motivisan tim kada se igra za Srbiju i vjerujemo da će to biti sjajna nedjelja za nas i da ćemo iz nje izaći sa ulaznicom u mečeve koji su na programu u septembru u Svjetskoj grupi", zaključio je Troicki.

Dejvis kup kvalifikacije za plasman u grupnu fazu Svjetske grupe obuhvataju 12 susreta, koji će se igrati u petak 3. i subotu 4. februara ili u subotu 4. i nedelju 5. februara 2023. Svaki susret se sastoji od dva meča u singlu prvog dana i meča u dublu nakon čega slijede dva meča u singlu drugog dana. Pobjednici iz kvalifikacija 2023. plasiraće se u finale 2023, gdje će se pridružiti šampionima i vicešampionima 2022. kao i dvjema reprezentacijama koje su dobile "vajld karte". Grupna faza finala Dejvis kupa održaće se u nedjelji koja počinje 11. septembra 2023.

Parovi kvalifikacija (februar 2023): Hrvatska – Austrija, Mađarska – Francuska, Uzbekistan - SAD, Njemačka – Švajcarska, Kolumbija – Velika Britanija, Norveška – Srbija, Čile – Kazahstan, Južna Koreja – Belgija, Švedska – BiH, Holandija – Slovačka, Finska – Argentina, Portugal – Češka Republika.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC