• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Šok - Novaku zabranjen ulaz u Ameriku: Propustiće dva velika turnira, a onda čeka odluku za US Open!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Novak Đoković zbog odluke Džoa Bajdena i njegove administracije o neophodnosti vakcinacije da bi se ušlo u državu gubi 2.000 bodova na ATP listi!

 Novak Đoković ne smije da igra na Indijan Velsu i Majamiju Izvor: Profimedia

Novak Đoković neće moći da igra na Indijan Velsu i Majamiju ni ove sezone! Srpski teniser je odbio da se vakciniše i zbog toga je prošle godine propustio sve turnire u Sjedinjenim Američkim Državama i početak sezone u Australiji prošle godine, a ni ove sezone neće moći da igra u martu u SAD!

Razlog za to je činjenica da je administracija Džoa Bajdena produžila rok do kog u Ameriku ne mogu da ulaze nevakcinisani stranci čak do 10. aprila, tako da minimum do tada srpski teniser neće moći da nastupi. 

Indijan Vels i Majami su dva turnira iz serije 1.000, a Novak je imao velikog uspjeha igrajući na njima. Indijan Vels je osvajao pet puta i rekorder je po broju osvojenih titula zajedno sa Rodžerom Federerom. U Majamiju je sa šest titula takođe rekorder, a ova dva turnira idu jedan poslije drugog - prvo Indijan Vels 13. pa Majami 27. marta.

Poslije ove odluke američke administracije jasno je da i ove sezone Novak neće moći da igra za 2.000 bodova koliko nose dva turnira zajedno, a to je samo početak. Niko ne garantuje da se ovi zahtjevi neće nastaviti i ostaje da se vidi koje sve turnire neće moći da igra. 

Za sada je jasno da pored dva pomenuta turnira Novaku neće biti dozvoljeno da igra na turnirima iz serije 250 u Dalasu i Delrej Biču koji se održavaju u februaru, a u opasnosti je da propusti i Njuport, Atlantu i Vašington u julu, kao i Sinsinati, Vinston Sejlem i naravno US Open u avgustu. Ipak za sada je vakcinacija obavezan uslov za ulazak u državu do aprila, što je dovoljno da Novaku "ukrade" novih 2.000 ATP bodova!

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC