• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ovako izgleda put Novaka Đokovića do finala: Prvo će ga svi "mrziti", pa NAJTEŽI meč i laganica prije borbe za titulu!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Pogledajte kako će izgledati žrijeb Novaka Đokovića od osmine finala do finala Australijan opena.

 Put Novaka Đokovića do finala Australijan opena Izvor: Profimedia

Srpski teniser Novak Đoković plasirao se u drugu nedjelju Austraijan opena pošto je u trećem kolu pobijedio Grigora Dimitrova (3:0), a iako je meč bio vrlo naporan zbog povrede koju Nole ima, dobra vijest je da je na kraju Jelena Dokić uspjela da mu konačno, bar na trenutak "izvuče osmijeh". To nam je dalo optimizam uoči osmine finala koja čeka Đokovića u ponedjeljak, najvjerovatnije opet u večernjem terminu u Melburnu, odnosno oko devet ujutru za gledaoce u Srbiji.

Protivnik je vrlo interesantan, u pitanju je mladi australijski teniser Aleks de Minor (23), koji je uprkos solidnim rezultatima ostao u sjenci Tanasija Kokinakisa i Nika Kirjosa koji su tu uvijek da "naprave skandal" i privuku pažnju, dok momak iz Sidneja isključivo na terenu krči svoj put i igra najbolji Australijan open u karijeri.

De Minor, koji je inače urugvajskog porijekla, plasirao se u četvrtu rundu pošto je u tri seta i za nešto više od dva sata "izbacio" Bonzija iz Francuske. Prethodno je De Minor šokirao Nadala i u Junajted kupu, da bi u Melburnu "tukao" Hsua, Manarina i na kraju Bonzija, a do sada je izgubio jedan set poput Đokovića. Ipak, za razliku od njega, De Minor nema nikakvih problema sa povredama i zato može da bude djelimični optimista pred susret u ponedjeljak.

Iako su obojica u vrhu, interesantno je da Đoković i De Minor nikada do sada nisu igrali jedan protiv drugoga i to može da bude problem za srpskog tenisera, pošto znamo da se uvijek "muči" protiv igrača sa kojima nema iskustvo. Potrebno mu je vrijeme da se navikne i "namjesti podešavanja", a De Minor će biti nezgodan i iz razloga što je vrlo brz, jedan od najbržih igrača na čitavom Turu, pa su ga već neki navijači prozvali i "Brzi Gonzales". Nadamo se da će Đoković biti taj koji će uspjeti da ga "stigne" i da svojom igrom oteža život Australijancu.

Zanimljivo je i da Đoković nije naročito srdačno pozdravio publiku u Melburnu, koja će većinski biti na strani De Minora kada dođe do susreta na "Rod Lejver areni" u ponedjeljak, ali nije to ništa novo za srpskog asa, navikao je da se nosi sa tim stvarima.

Ako savlada Aleksa de Minora, Đokovića u četvrtfinalu čeka možda i najteži duel na čitavom turniru jer će igrati sa boljim iz meča Andrej Rubljov - Holger Rune. Mladi teniseri igraju sjajno posljednjih nekoliko nedjelja i ko god da prođe, biće vrlo tvrd orah, dok, bi polufinale u tom slučaju moglo da bude znatno teže. Sa te strane kostura jedan od polufinalista će biti neko od sljedećih igrača: Šelton, Volf, Pol ili Bautista-Ahut.

Podsjetimo, zbog ispadanaj brojnih favorita "prorijedila" se i druga strana kostura gdje je najbolje rangirani teniser Stefanos Cicipas, a potom slijede Ože-Alijasim, Hurkač, Siner, Korda...

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC