• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Selektor Hrvatske se ovako NE PONAŠA: Pravio cirkus na Svjetskom, razbjesnio legende - Ovo NIKAD nisam doživio!

Autor Dragan Šutvić

Ponašanje selektora Hrvatske šokiralo mnoge u njegovoj zemlji.

 selektor hrvatske napravio skandal Izvor: RTL/screenshot

Selektor Hrvatske Hrvoje Horvat ponio se krajnje neočekivano poslije pobjede protiv Bahreina na oproštaju reprezentacije od Svjetskog prvenstva u rukometu. On je prišao novinarki RTL-a i u odgovoru na njeno pitanje samo otvarao usta, a nije naglas izgovarao riječi. "Ništa vas nisam čula", rekla mu je ona nakon što je selektor napravio performans na pitanje o svom ostanku: "Vjerujem da ste i za vrijeme Svjetskog prvenstva razgovarali sa ljudima iz Saveza", glasilo je njeno pitanje.

Horvat je uz takvu reakciju iznenadio mnoge i kad je "slao srca" u kameru i tako na  više načina izbjegavao da kaže da li ostaje i da li ima podršku nacionalne rukometne federacije. Tamošnje rukometne legende osudile su ponašanje selektora: "Ovo je sramota, ovo nikad nisam doživio. Možemo pričati o igračima, utakmici, ali ovo je nepoštovanje. Cveba Horvat, vrime je - tako mi kažemo u Splitu. I svi oni koji su ga ovdje doveli. Ovakvo ponašanje... Za mene je to nedopustivo", rekao je Petar Metličić.

Hrvatska je na Svjetskom prvenstvu u grupnoj fazi zauzela drugo mjesto nakon što je izgubila od Egipta i pobijedila SAD i Maroko, a potom je u glavnoj fazi odigrala neriješeno sa Danskom, savladala Belgiju i Bahrein i ipak ostala "ispod crte" za plasman u četvrtfinale. Tamo će iz Grupe IV Danska i Egipat, a utjeha Hrvatima je da su gotovo izvjesno osigurali učešće na olimpijskim kvalifikacijama.

Hrvoje Horvat, poznat i po nadimku "Cveba", nasleijdio je legendarnog Linu Červara na klupi reprezentacije 2021, skoro jednoglasnom odlukom Hrvatskog rukometnog saveza - i to upravo na Červarov prijedlog, jer mu je bio pomoćnik od 2017. Pod njegovim vođstvom "Kauboji" nisu uspjeli da se kvalifikuju za Olimpijske igre u Tokiju, a na Evropskom prvenstvu 2022. završili su kao osmoplasirani. Pogledajte njegov intervju poslije utakmice:

Hrvoje Horvat, intervju nakon Bahreina
Izvor: CROATBALL

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC