• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Haos poslije Novakovog meča - HAPŠENJE ZBOG PUTINA! Ušao na stadion sa slovom "Z" na majici, a onda došao i do Đokovića!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Reagovali i policija i obezbjeđenje na Australijan openu.

 Navijač veličao Vladimira Putina pa uhapšen Izvor: Twitter/tumcarayol

"Srbija - Rusija", skandirano je na Australijan openu poslije meča Novak Đoković - Andrej Rubljov, a među navijačima je isticana i ruska zastava sa odštampanim likom predsjednika Rusije Vladimira Putina. Policija je zbog toga reagovala i saslušala četvoricu navijača zbog skandiranja i zbog podrške Rusiji i Putinu na stepenicama "Rod Lejver" arene.

Novakov rival bio je Rus koji živi i trenira u Španiji, a prema pravilima Međunarodne teniske federacije na turnirima mora da nastupa kao "neutralni sportista", bez imena i zastave kraj svog imena. Predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski traži od Francuza da im ne dozvole ni tako da učestvuju.

Takođe, poznato je da su ruske zastave zabranjene na turniru u Melburnu i zbog toga je tamošnji savez reagovao poslije ovih snimaka i slika sa "Rod Lejvera". "Četvoro ljudi iz publike napuštalo je stadion noseći neprikladne zastave i simbole, uz to su prijetili pripadnicima obezbjeđenja. Policija je intervenisala i nastaviće da ih ispituje. Komfor i bezbjednost svih naši su prioriteti i radimo na ovome blisko sa obezbjeđenjem i nadležnima", navedeno je u saopštenju.

Prema pisanju australijskih medija, među navijačima jedan je nosio slovo "Z", koje nose i ruske vojne snage za vrijeme rata u Ukrajini. "Poslije toga je prekrio majicu drugom, na kojoj je pisalo "Đoković Dokić Mesi". Sa njom je otišao do terena i zamolio Đokovića za potpis, koji je i dobio", navedeno je u izvještaju medija.

Interesantno je to da je navijačima isprva suštinski bilo dozvoljeno da ruske zastave donose na turnir, ali samo "ako ih koriste na način koji ne uznemirava". Ipak, prošle nedjelje se dogodio jedan incident kraj terena, ukrajinski ambasador je uložio prigovor, a Teniski savez Australije odabrao je da zato zabrani ruske i bjeloruske zastave.

Međutim, poseban izazov za organizatore biće to što će u polufinalu u ženskoj konkurenciji učestvovati dvije Bjeloruskinje (Arina Sabalenka i Viktorija Azarenka), kao i ruski teniser Karen Hačanov, pa će obezbjeđenje morati da bude budnije nego inače da bi zabranilo da bilo ko unese zastave njihovih zemalja na tribine.

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC