• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sloga ULOŽILA PA POVUKLA žalbu nakon ispadanja iz Kupa! "Pravila su prekršena, ali smo svjesni i svoje odgovornosti!"

Autor Dragan Šutvić

"Ekipa koja vodi rezultatom 19:11 u 40. minutu a potom dozvoli izjednačenje rezultata nije ni zaslužila prolazak u naredno kolo takmičenja", objavile su Dobojlije u saopštenju.

 sloga uložila žalbu pa je povukla  Izvor: Mondo/Slaven Petković

Rukometaši dobojske Sloge su nakon dramatične završnice meča sa Vogošćom eliminisani iz Kupa BiH.

Dobojlije su dvadeset minuta prije kraja imali prednost od osam golova (19:11) u odnosu na gostujući tim, ali su taj plus nizom grešaka ispustili do kraja meča, koji je završen "iksom" (26:26)

Pristupilo se potom izvođenju sedmeraca tokom kojeg je prisebnija bila Vogošća, ali upravo je penal-lutrija bila razlog zbog koje je dobojski premijerligaš prvo uložio – a potom povukao žalbu!

Naime, u Propozicijama takmičenja – Kup BiH, član 24. navedeno je da se u slučaju neriješenog rezultata nalaže izvođenje po pet sedmeraca.

Ukoliko ni tada nema pobjednika, i jedan i drugi tim ponovo izvode po pet penala, a ako ni tad nema pobjednika, izvodi se po jedan sedmerac do konačne pobjede.

Nakon što su i Sloga i Vogošća pogodile prvi pet sedmeraca, druga serija od pet šuteva je na ovoj utakmici izostala!

Rukometaš Sloge Vladan Đurđević nije bio precizan, prvotimac Vogošće Ermin Ombaša jeste, i u tom trenutku izvođenje sedmeraca je prekinuto.

S tim u vezi, Dobojlije su uputile žalbu nadležnim organima, koju su, ipak, nakon hitne sjednice Upravnog odbora kluba povukli, što je navedeno i u klupskom saopštenju.

Izvor: Mondo/Slaven Petković

"Poštovani,

obavještavamo vas da je MRK Sloga Doboj održala hitan sastanak UO kluba u proširenom sastavu, pozvan i predsjednik Skupštine Rađa Vojislav.

Nakon analize žalbe na kup-utakmicu 1/8 finala i spornog izvođenja sedmeraca UO je većinom glasova (4 za, 3 protiv) odlučio da povuče žalbu od 2.2.2023.godine.

Kako Statut kluba predviđa da postoji institucija žalbe na odluku UO, ista će biti pravomoćna za 3 dana.

UO je jednoglasan da su Propozicije Kupa BIH grubo prekršene na štetu našeg kluba ali je i svjestan činjenice odgovornosti svojih igrača i službenih osoba na utakmici.

Ekipa koja vodi rezultatom 19:11 u 40. minutu a potom dozvoli izjednačenje rezultata nije ni zaslužila prolazak u naredno kolo takmičenja.

Takođe i službena lica kluba morala su znati Propozicije takmičenje pa blagovremeno reagovati.

Zbog svega navedenog većina članova UO je donijela ovu odluku.

UO Sloge u dužoj analizi učinka naše ekipe uz činjenicu da igračima i stručnom štabu obezbjeđuje maksimalne uslove za rad,u okviru svojih mogućnosti.

Jedina smo ekipa koja je obavila pripreme van BiH, klub nema nikakvih dugovanja prema aktuelnom igračkom kadru, isplaćene su 21.1.2023. plate za januar 2023. a nekim igračima i za februar. Igrački kadar je pojačan na poziciji lijevog krila i srednjeg beka.

Kritički je usvojen zaključak da odnos prema obavezama ne smije biti kao na utakmici protiv RK Vogošća i da je nedopustivo takvo opuštanje igrača i stručnog štaba.

Takođe će i dalje pružati maksimum napora da klub u teškom vremenu što bolje funkcioniše a da će ovo svima biti posljednja opomena pred nastavak takmičenja", objavio je dobojski klub, koji se sada u potpunosti okreće obavezama u Premijer ligi BiH, koja se nastavlja predstojećeg vikenda.

Dobojlije su prvi dio sezone završile na devetoj poziciji sa 15 bodova, a u prvom kolu druge polusezone ugostiće jesenjeg šampiona Izviđač.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC