• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Rukometni savez Srbije stao iza Tonija Đerone: Za godinu dana napravio je IZUZETAN pomak!

Autor Dragan Šutvić

Predsjednica Rukometnog saveza Srbije Milena Delić istakla je da je za dugoročne rezultate neophodno imati i dugoročni rad sa selektorima.

 rukometni savez srbije podržao tonija đeronu  Izvor: MN PRESS

Nakon Mundijala srpski naš tim uspio da obezbijedi mjesto u kvalifikacijama za Olimpijske igre, ali je ova generacija pokazala da može da zaigra na najvećem nivou. Predsjednica Rukometnog saveza Srbije Milena Delić osvrnula se tim povodom na rukometnu godinu iza nas.

"I dalje smo pod utiskom Svjetskog prvenstva iako je zavjesa spuštena prije nekoliko dana. Pomno sam pratila završnicu i u suštini ništa se novo nije desilo u odnosu na prethodni šampionat, osim što na prethodnom Srbija nije učestvovala. Čak su i prvaci isti, a na finalnom vikendu vidjeli smo ono što se u ovom trenutku smatra ”krem de la krem” svjetskog rukometa. Od ekipa na koje smo navikli da imaju vrhunske rezultate, Hrvatska je malo podbacila, ali oni su sada na jednoj prekretnici, u ekipi imaju dosta mladih igrača i debitanata. Dosta je i kritika na njihov račun, ali možda je to negdje i neminovnost. I mi smo se prije nekoliko godina susreli sa tim istim problemom", istakla je ona, pa se osvrnula na same igre koje smo mogli da vidimo u Poljskoj: 

"Rukomet kao rukomet dobija na snazi i brzini i to je nešto što se meni lično ne sviđa. Interesantno jeste gledaocima, ali ne vidim mnogo tehničkih elemenata, ljepote, osim većeg broja ”cepelina”. Sve drugo se svodi na trčanje i kontre. Mi ćemo morati da se razvijamo u tom pravcu, ali mislim da te zamjerke što igramo "spor" rukomet nisu u potpunosti na mjestu. Pokazali smo da možemo da igramo brzo, ali i da ponekad taktički usporimo protivnika", naglasila je Milena Delić. 

Rezultat Srbije nije senzacionalan, ali nije ni neuspjeh. Ovo je dobra početna osnova za nastavak rada srpske nacionalne selekcije. 

"Najvažnije mi je da među momcima vlada timski duh, da su na svakoj utakmici igrali na pobjedu. Kada su gubili nisu se predavali i to je nešto što nije bila slika našeg tima u prethodnom periodu. Ranije su porazi bili sa velikom razlikom baš zbog toga dok danas kada imamo padove u igri mi umijemo da se vratimo iz minusa. Mislim da smo na korak da dostignemo reprezentacije koje su u samom vrhu. Srećna sam što svaki igrač sa zadovoljstvom dolazi da igra za reprezentaciju i da jedva čeka novo okupljanje. To nam je svima motiv da i mi budemo bolji kao institucija. Kao Savez, omogućili smo sve što je potrebno, da nemaju nikakve zamjerke na odnos prema njima i sada je vidljivo i zajedništvo koje vlada, dok podršku osjećaju svi", zaključila je prva dama srpskog rukometa.

Što se tiče seniora Toni Đerona će nastaviti započeto.

"Tonija Đeronu sam zatekla kada sam izabrana na funkciju koju obavljam, ali zbog pandemije on nije imao puno prilike u prvih šest mjeseci da adekvatno radi. Potom su došle kvalifikacije za Evropsko prvenstvo gdje smo na iznenađenje svih pobijedili Francusku kod nas, a odigrali neriješeno u gostima i tada sam vidjela da je pored promjena u ekipi van terena, Đerona uspio da unaprijedi ekipu i na terenu zbog čega je zaslužio povjerenje. Za svaki veći rezultat potrebno je vrijeme i čestim smjenama se do njega ne može doći."

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo:

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC