• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

EVO ZAŠTO SRBIJA JOŠ MORA NA POBJEDU! "Orlovi" hoće u Pariz, a ovo je put ka Olimpijskim igrama

Autor Dragan Šutvić

Rukometna reprezentacija Srbije u ponedjeljak se oprašta od Svjetskog prvenstva

 zašto srbija mora da pobijedi holandiju Izvor: FoNet/AP/Piotr Hawalej

Pobjedom Njemačke protiv Holandije Srbija je ostala bez šanse da se plasira u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, ali "Orlovi" nisu ostali bez takmičarskog motiva u Poljskoj. U duelu protiv Holandije u ponedjeljak srpska reprezentacija igraće za plasman na kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre.

Reprezentativcima Srbije na tom za kvalifikacioni turnir stoje "lale", protiv kojih im je potrebna pobjeda u ponedeljak u 18:00 časova, uz uslov da imaju i bolju gol-razliku od Slovenije, Islanda i Mađarske. Četvrtfinale su u subotu obezbijedili Egipat, Norveška i Njemačka, a na korak do plasmana su i dvostruki svjetski prvaci Danci poslije ubjedljive pobjede nad Sjedinjenim Državama (33-24).

Na Olimpijskim igrama učestvovaće 12 ekipa, Francuska je već kvalifikovana kao domaćin, a na Svjetskom prvenstvu će direktan plasman izboriti i šampion. Takođe, treće garantovano mjesto zauzeće i šampion Evrope, koji bude trijumfovao na EP u Nemačkoj u januaru 2024. Spisak učesnika kompletiraće prvak Panameričkih igara u Čileu, šampion Azije na turniru u Dohi i prvak Afrike.

Preostalih šest mjesta biće dodijeljeno na kvalifikacijama, koje će biti odigrane od 11. do 17. marta 2024. godine. Sa Evropskog prvenstva u te kvalifikacije će šest ekipa, a plasman Francuske u nokaut fazu garantuje da bi "Orlovi" mogli na turnir za OI i sa devetog ili desetog mjesta i kao trećeplasirani, iza Njemačke i Norveške, zavisno od stanja u ostalim grupama.

U svakom slučaju, za sada je samo sigurno to da je pobjeda protiv Holanđana u ponedeljak imperativ - posljednji na Svjetskom prvenstvu za reprezentaciju Srbije.

Pratite sve sportske vijesti na jednom mjestu, budite dio Mondo sportske zajednice na Viberu!

Pročitajte i ovo

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC