• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PROMIJENIO POL I TAKMIČI SE SA DJEVOJČICAMA! Roditelji bijesni, javila se bivša sekretarka za bezbjednost

Autor Haris Krhalić

Roditelji su pobjesnili kada su čuli da je muškarac srednjih godina promijenio pol i da se takmiči sa djevojčicama u kriketu. Javila se i bivša sekretarka za bezbjednost.

 Muškarac promijenio pol da igra kriket sa djevojčicama Izvor: Profimedia/Isabel Infantes/Empics/Alamy Live News

Skandal potresa sport u Velikoj Britaniji. Zbog kriketa se podigla javnost u ovoj zemlji, jer je ustanovljeno da je muškarac srednjih godina promijenio pol i da se takmiči sa djevojčicama koje imaju 12 godina i više. Nastao je potpuni haos, roditelji su bijesni, čak se javila i bivša sekretarka za bezbednost Priti Patel.

Britanski "Telegraf" otkrio je spomenute informacije pošto su mnogi treneri i roditelji, čije ćerke su se takmičile protiv osobe koja je promijenila pol, pisale medijima. Zabrinuti su za bezbijednost svoje djece, kao i za to da se one na taj način nalaze u podređenom položaju kada je i sam sport u pitanju. "Udara lopticu jače nego bilo koja osoba u našoj ligi", naveo je jedan trener.

Prema tvrdnjama u tekstu, ta osoba je nekoliko puta već povređivala djevojčice, doduše nenamjerno i tokom igre, pa je to bio još jedan razlog za brigu roditelja. Oni su davali i zvanične izjave, ali su željeli da ostanu anonimni. "Neprikladno je da neko ko ima znatno bolje fizičke predispozicije, snagu i slične benefite bude u ligi sa djevojčicama o d12 godina. Mnoge od njih su već odustale od ovog sporta, jer se plaše da ih ne povrijedi", rekla je majka jedne od njih.

Svi oni navodno su se već žalili i savezima i pričali su u ovome, ali ih niko nije shvatao toliko ozbiljno jer nije u pitanju fudbal ili neki poznatiji sport, već kriket za djevojčice. Čak su i pravila takva da se dozvoljava transseksualnim osobama da se takmiče u rekreativnim kriket ligama. Sada je to postala jedna od glavnih vijesti, pa se uključila i nekadašnja sekretarka za bezbijednost. "Ovo je sramota. Bezbijednost žena i djevojčica nikada ne smije da bude kompromitovana. Jedini način za bilo koga da bude dio ženskog tima jeste da je rođena kao žena. Nikako drugačije", poručila je Priti Patel.

Nije prvi put da se o ovoj temi govori u medijima, poznat je slučaj američke plivačice Lije Tomas. Ona je promijenila pol i obara rekorde u plivanju, dok ostale takmičarke nemaju šanse kada se takmiče sa njom u bazenu. Ovo je Lia Tomas:

Možda će vas zanimati

Tagovi

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC