• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novak Đoković od njega nikada nije čuo ovakve riječi! Kritičar promijenio ploču: "Najbolji je, može da osvoji SVE!"

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mogao bi ove sezone da uradi nešto što se u svjetskom tenisu čeka jako dugo, smatra Mats Vilander.

 Mats Vilander smatra da Novak Đoković moće da osvoji Zlatni slem Izvor: Profimedia

Novak Đoković osvojio je Australijan open i tako stigao do 22. grend slema u karijeri, a čovjek koji je godinama bio njegov najveći kritičar smatra da to nije sve. Po riječima teniskog stručnjaka Matsa Vilandera, Đokovića čeka još mnogo titula sa najvećih turnira i već ove sezone mogao bi da uradi ono što mu je 2021. godine izmaklo za dlaku - da osvoji sva četiri grend slema u istoj sezoni!

Vilander smatra da ove sezone sve ide u korist Novaka Đokovića, čak i to što trenutno ne može u SAD. Po riječima čuvenog Šveđanina, najboljem srpskom sportisti prijaće malo pauze, a zatim će turnire na šljaci dočekati maksimalno spreman. Tada bi svjetski broj jedan mogao da bude i prvi favorit u Parizu!

"Novak je broj jedan na svijetu, oborio je mnoštvo rekorda usput. Pa, kakve onda ima veze da li će osvojiti još jednom Indijan Vels ili Majami? Bitno je što ako ne bude igrao, odmoran i svjež će dočekati početak sezone na šljaci i Rolan Garos. Mnogo igrača ima problema sa samopouzdanjem kada ne igraju neko vrijeme, a Đoković nije taj. Njemu ne treba mnogo da bi se vratio u šampionski ritam i da bi ponovo počeo da pobjeđuje. Mislim da će mu ići sjajno na šljaci. Imaće bolju pripremu nego ranije. Potrebno mu je da osvoji Rolan Garos, jer smatram da mu je ovo posljednja šansa da osvoji Zlatni slem. Stvarno osjećam da je to u njegovom vidiku. Iznenađen sam što to nije uspio prije neku godinu i biću iznenađen opet ako ne uspije, jer gledajući ga na Australijan openu vidio sam da kod njega nema uzmicanja", kaže čovjek koji je u posljednjih nekoliko godina značajno popravio mišljenje o Novaku.

Našao je Vilander još razloga za Novakovu istorijsku sezonu. Đoković će nakon Pariza ponovo imati vremena da malo odmori, zatim na Vimbldonu braniti titulu od prošle sezone, a na kraju godine putovati i u SAD jer će pravila oko ulaska u zemlju biti ukinuta. U mađuvremenu biće sasvim dovoljno prostora da najbolji na planeti preskoči neke turnire, pravi kratke pauze i snagu crpi iz ljudi kojima je okružen, svoje porodice sa kojom provodi sve više vremena dok drugi igraju tenis.

"On ne postaje lošiji, ne postaje stariji. U stvari, sve je bolji i bolji. Tako da, za mene, što manje tenisa igra, veće su mu šanse da osvaja velike turnire. Za nekog ko ima porodicu, djecu, a ko je pravi porodični čovjek, mislim da ovakve pauze daju perfektnu situaciju. Imate šansu da trenirate kod kuće, da radite koliko god želite, a poslije toga da odete kući, večerate sa porodicom, stavite klince na spavanje, družite se sa ljudima koje volite. Siguran sam da takvi igrači kao što je Novak ne žele više da potroše godinu na 22-25 turnira, jer im neki više ne znače toliko. A, opet, nevjerovatno je koliko želi da osvoji svaki turnir na kojem zaigra. Novak nije mogao da odoli, pa je osvojio Adelajd, pa Australijan open. Ako ode, uložiće mnogo energije na pripremu i tokom mečeva. Pokazao je i da kada ima prijatnu situaciju kod kuće, kada ga ništa ne tišti, da igra fantastično, agresivnije nego ikad. Mislim da je, sve kada se sabere, u velikom plus", zaključio je Vilander.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC