• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Američki guverner stao uz Novaka - Srbin može u Majami! Napao Bajdena i otkrio: Ovako Đoković može na turnir!

Autor Nikola Lalović

Svi su na Novakovoj strani, sada se javio i čuveni guverner Floride Ron DeSantis koji ima način kako da Srbina dovede u Majami!

 Američki guverner želi da Novak Đoković dođe brodom u Majami Izvor: Profimedia/Waleed Zein / Anadolu Agency/ABACAPRESS.COM

Nakon što su uz Novaka Đokovića stali teniseri, ATP, rukovodstva turnira u Indijan Velsu i Majamiju sada ga je podržao i guverner Floride Ron De Santis. On je prema navodima "Njuzvika" u utorak poslao specijalno pismo predsjedniku Sjedinjenih Američkih Država Džou Bajdenu i tražio je da pusti Srbina da uđe u državu!

Razlog za to je ATP masters u Majamiju koji se igra od 20. marta i DeSantis je poslao upit da li postoji neki način da najbolji teniser svijeta stigne na Floridu. Pošto nije moguće da on doleti u Majami DeSantis je imao ideju da Srbin stigne brodom!

Za sada je Novak povukao svoju prijavu sa turnira u Indijan Velsu koji počinje duelom Lasla Đerea i Oskara Otea, a DeSantis je naveo da Đoković "ne predstavlja nikakvu prijetnju po zdravlje ili bezbjednost" i da je zapravo Đoković bio u Sjedinjenim Američkim Državama tokom Bajdenovog mandata.

"Nije mi jasno zašto, čak i sa sadašnjim pravilnikom, gospodin Đoković ne bi mogao u zemlju da uđe legalno brodom. Vaša administracija po mojim informacijama ne pravi probleme stranim državljanima koji na taj način ulaze u državu", napisao je guverner Floride, citirajući jedan Bajdenov govor u kome on navodi da je zabranjeno da nevakcinisani strani državljani ulaze u državu avionom.

Nije ovo prvi put da ovaj američki političar brani Đokovića, pošto je on prije šest mjeseci istakao da su pravila koja ga sprečavaju da se pojavi u Americi "glupa".

"Pogledate neka od ovi pravila koja su nametnuta prije nekoliko godina i ona su još na snazi. Ne daju Đokoviću da uđe u Sjedinjene Američke Države da igra US Open zbog vakcine! Već je imao kovid, a vakcina te ne sprečava da se razboliš. Tako je bizarno, tako glupo što ovo rade, imaju bizarne odluke u ovoj i drugim državama. Dozvoljavate ljudima da uđu u državu bez vakcine, a njemu ne date da se takmiči", rekao je tada DeSantis.

On je takođe naveo da američka administracija ovim potezom nanosi veliku materijalnu štetu ne samo turniru u Majamiju već cijeloj Floridi, a istakao je da vlada nastavlja da "nameće nenaučni, zastarjeli i loš pristup vakcinaciji protiv kovida". 

"Američka teniska legenda Džon Mekinro je nedavno rekao da je ovakva zabrana apsurdna i bio je potpuno u pravu", rekao je DeSantis.

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC