• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ATP se oglasio povodom Novakovog izbacivanja iz Amerike: Godinama ratovali sa Đokovićem, sad stali uz njega!

 Nebojša Šatara
Autor Nebojša Šatara

Prvi čovjek ATP Andrea Gaudenci je jasno rekao da je Novak Đoković trebalo da dobije dozvolu da zaigra u Indijan Velsu i Majamiju.

 ATP podržala Novaka Đokovića protiv Amerike Izvor: YouTube/Dubai Duty Free Tennis Championships/Screenshot

Novak Đoković neće nastupati na mastersu u Indijan Velsu pošto mu i pored brojnih inicijativa da bude pušten u Sjedinjene Američke Države to nije dopušteno. Na kraju je sva prilika da će on propustiti turnire u Indijan Velsu i Majamiju, ali i takmičenje iz kategorije ATP 250 u Hjustonu, a povodom svega se oglasio i ATP. 

Prvi čovjek ove organizacije Andrea Gaudenci, koji je do sada uglavnom "ratovao" sa Novakom i njegovom organizacijom tenisera PTPA, sada je stao na stranu Srbina i istakao da je veliko razočaranje to što on neće nastupiti na dva velika takmičenja. 

"Odluka je nesrećna ne samo za njega nego i za cijeli turnir i navijače, pogotovo ako se uzme u obzir koliko se širom svijeta i u SAD relaksiraju pravila vezana za kovid 19. On je najbolji teniser na svijetu i svi žele da imaju priliku da se takmiče sa njim na najvećim turnirima", rekao je Gaudenci. 

Turnir u Indijan Velsu se i javno oglasio i objavio da Novak neće igrati na tom takmičenju koje je u karijeri osvajao rekordnih pet puta. "Svjetski broj jedan Novak Đoković se povukao sa turnira. Poslije njegovog povlačenja Nikoloz Basilašvili je zauzeo njegovo mjesto", navedeno je u šturom saopštenju. 

Za sada je situacija takva da Novak najbolju šansu da zaigra ima tek u aprilu kada se održavaju prvo turniri u Eštorilu i Marakešu, a potom i masters u Monte Karlu na kome je Novak prethodnih godina znao da podbaci. 

(MONDO)

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC