• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Novače, pazi se, on već šest godina pravi plan da te stigne: Hit priča tenisera iz Argentine - Đoković mu jedini cilj!

 Bojan Jakovljević
Autor Bojan Jakovljević

Mladi teniser iz Argentine ima veliki plan u karijeri - da po broju bodova na ATP listi stigne Novaka Đokovića.

 Tomas Ečeveri želi da stigne Novaka Đokovića po broju poena Izvor: Instagram/BastienFachan/printscreen

Novak Đoković je već godinama najbolji teniser svijeta i kao takav inspiracija je mlađim generacijama. O tome koliko je Đoković bitan za momke koji su sada u teniskom vrhu često su govorili i oni sami, a jedan teniser koji tek krči svoj put baš je u Srbinu pronašao inspiraciju. Mladi Tomas Ečeveri (23) iz Argentine konstantno prati koliko je bodova udaljen od Novaka Đokovića.

Kada je 2017. godine Ečeveri ušao u svijet profesionalnog tenisa i osvojio prvibod na ATP turnirima, Novak Đoković je bio najbolji na svijetu. Tada je razlika između njih bila više od 12.000 bodova, pa je mladi Argentinac postavio sebi cilj da postepeno "topi" toliku prednost. Naporno je radio, borio se na malim turnirima, povremeno dobijao pozive za one veće i trudio se da na svakom meču osvoji bodove za rang listu na kojoj mu je Đoković mnogo bježao.

Tokom 2022. godine debitovao je na grend slem turnirima i to tako što je u Australiji prošao tri kola kvalifikacija, prije nego što ga je Pablo Karenjo Busta zaustavio u prvom kolu. Ipak, bila je to najava dobre sezone. U aprilu je prvi put ušao među sto najboljih, a dio kraja sezone igrao je u glavnom žrijebu i na sva tri ostala grend slem turnira. Kada se ove godine pojavio na Australijan openu već je imao više iskustva, pa je prošao prvu rundu, što mu je bio debitantski nastup u drugom kolu grend slema...

Sve to zna da obilježi. Na društvenim mrežama obavještava svoje pratioce o tome koliko mu Đoković bježi na listi tako što ispiše Novakov broj poena, pa ispod broj poena koje je on osvojio i onda razliku između njih dvojice. Trenutno je ona nikada manja - dijeli ih samo 60 pozicija jer Tomas Ečeveri ove nedjelje bilježi najbolji plasman u karijeri.

U odnosu na prošlu nedjelju napredovao je čak 15 pozicija i sa 822 osvojena boda trenutno je 61. igrač planete. I dalje je to veoma daleko od Đokovića koji je sa 7.160 bodova na čelu liste, ali... Vrijeme radi za Argentinca i sigurno će u narednim godinama uspjeti da bude bliži vrhu svjetskog tenisa. A vjerujemo da je i Novaku Đokoviću drago što se jedan momak na početku karijere ovako motiviše.

Možda će vas zanimati

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC